În această noapte, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia din nou slujba de Înviere

Proteste în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Oamenilor li se par abuzive măsurile luate de autorități cu privire la moaștele Sfintei Parascheva

Zeci de persoane s-au strâns azi, vineri, 9 octombrie, în fața Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sa protesteze impotriva masurilor luate de autoritati vizand interzicerea pelerinajului la moastele Sfintei Parascheva.

Mitropolia cere anularea restricțiilor, chiar dacă până ieri capii bisericii păreau resemnați și părea că doresc să respecte întru totul legea. Zeci de oameni s-au adunat pe platoul din fața Catedralei și protestează prin mesaje de genul: “La votare si alegeri de edili, pacanele si metrouri, COVID-19 e inactiv?”.

În momentul actual, porțileMitropoliei sunt deschise doar pentru ieșeni, iar Mitropolia a trimis o adresa oficiala catre toti membrii Consiliului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care a solicitat modificarea punctului 4 din ultima hotarare, cea care prevede ca pelerinii nu au voie sa atinga racla, relateaza Ziarul de Iasi.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii