Acasă Cultural PREMIERĂ / Concert vocal-simfonic în Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”

PREMIERĂ / Concert vocal-simfonic în Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”

Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” va găzdui miercuri, 23 martie, începând cu ora 19:30 un concert caritabil. Concertul intitulat „Requiem Parastas pentru soliști, cor și orchestră” este creația compozitorului Marțian Negrea. Evenimentul este organizat de Opera Națională Română în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Radio Renașterea.

Un aspect deosebit al evenimentului este acela de a fi primul concert susținut în Catedrala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Cei interesați să audieze acest concert au posiblitatea de a-și achiziționa bilete în valoare de 20 de lei de la Agenția Teatrală, de la Catedrala Mitropolitană sau din magazinele Arhiepiscopiei. Veniturile strânse astfel vor fi donate doamnei Elena Cârcu mamă a doi copii și profesoară de religie, care duce o dificilă luptă cu cancerul.

În cadrul aceluiași eveniment va concerta și Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Cei care nu vor reuși să-și achiziționeze tichete, vor putea urmări concertul pe un ecran de mari dimensiuni amplasat în Piața Avram Iancu.

Serafim Armanca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version