Peste 1.000 de spectatori la concertul în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Sala Auditorium Maximum a fost plină vineri seara, cu ocazia concertului organizat de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”. În cadrul evenimentului au urcat pe scenă formațiile „Cvartetul Transilvan” și „Psalmodia Transylvanica”.

Un discurs legat de personalitatea Mitropolitului Bartolomeu a fost ținut de Diana Câmpan, conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Gazda serii, Părintele Bogdan Ivanov, a evidențiat în deschidere simbolismul zilei – 10 ani de la reînființarea Mitropoliei de la Cluj, respectiv cinci ani de la întronizarea Înalt Preasfințitului Andrei ca mitropolit.

Pe scenă au urcat apoi membrii formației corale „Psalmodia Transylvanica”, condusă de Pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu, care au interpretat mai multe compoziții populare românești.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

A doua parte a serii a aparținut componenților Cvartetului Transilvan. Aceștia au pregătit pentru acest an un program ce a inclus piese ale unor compozitori, precum Ludiwg van Beethoven, Franz Schubert sau Wolfgang Amadeus Mozart.

Totuși, momentul care a produs vizibilă încântare pe chipurile celor prezenți a fost cel al Suitei românești. Acordurile sale i-au readus pe ascultători cu gândul pe meleagurile Mănăstirii Nicula.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

La eveniment au fost prezenți și personalități importante ale vieții bisericești, Înalt Preasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Înalt Preasfințitul Pavel, Mitropolitul Dramei (Grecia).

Serafim Armanca

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.