Acasă Cultural Pelerinaj la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria Mare

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria Mare

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula
Foto: http://www.manastireanicula.ro

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhiepiscopiei Clujului va conduce, în acest an, pelerinajul ”La Nicula colo-n deal”, care va avea loc miercuri, de la biserica Sfântul Nicolae din Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. Alături de el se va afla, ca invitat, Înaltpreasfinţitul Innocentios Byakatonda, Mitropolit de Rwanda şi Burundi – informează un comunicat al Arhiepiscopiei. Pelerinajul precede marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, amintind de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod şi aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria Mare

”Procesiunea va începe miercuri, 14 august, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al oraşului Gherla şi va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi săvârşită slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică şi va fi săvârşită Slujba Utreniei şi Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 2.00”, se arată în comunicatul de presă. În ziua praznicului, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, avându-l alături pe Mitropolitul Innocentios şi înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti pelerinilor un cuvânt de învăţătură, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Exit mobile version