”OTELLO” cu papion. Un spectacol de milioane pe scena Operei clujene!

În ton cu distincția evenimentului, prima reprezentație ”Otello”, pusă în scenă  de Opera Națională Română din Cluj-Napoca duminică, 13 noiembrie, adresează spectatorilor invitația într-o ținută ”la papion”.

Campania ”Ia-ți papionul și vino la Operă!”, lansată stagiunea trecută și reabordată cu ocazia fiecărei premiere și eveniment special al stagiunilor, revine și cu prilejul spectacolului ”Otello”, din dorința de a reaminti publicului eleganța actului artistic și empatia cu care organizatorii îşi doresc ca acesta să fie perceput și tratat. Cei care nu au încă accesoriul dichisit în garderobă sunt invitați să își achiziționeze papionul preferat de la standul Papionette, partener al proiectului, aflat în foaierul Operei.

Una dintre cele mai fermecătoare și tragice povești ale tuturor timpurilor, care i-a adus celebritate dramaturgului William Shakespeare și care a confirmat calitățile componistice ale ilustrului Giuseppe Verdi, revine pe scena teatrului liric din Cluj într-un spectacol excepțional, cu două reprezentații extraordinare!

otello4

Otello sau povestea geloziei

Celebrul titlu verdian, inspirat din piesa omonimă semnată de William Shakespeare, a avut  premiera mondială pe data de 5 februarie 1887, la Teatro alla Scala, din Milano, unde încântarea și entuziasmul publicului la revederea maestrului deja retras din activitate, îmbinate cu mirare în fața accentelor wagneriene din noua creație, i-au atras compozitorului Verdi nu mai puțin de douăzeci de chemări la scenă, în aplauze neîncetate.

Cele două reprezentații ce vor fi puse în scenă la Cluj pe 13 și 14 noiembrie 2016, dau tonul spectacolelor speciale din repertoriul finalului acestui an liric, dezvăluind publicului cutremurătoarea iubire dintre temutul maur Otello și fermecătoarea sa Desdemona, o poveste aflată la limita dintre divin și infern, dragoste și răzbunare.

Creația verdiană s-a bucurat la Cluj de o premieră fulminantă în anul 2008, atunci când revenea pe scena locală după o absență de aproape patruzeci de ani. Aplauzele au fost îndelungi în fața unei montări bogată în însemnătate și simboluri, dar cu esență modernă spectaculoasă, printre decoruri impozante și ecrane gigant, într-o grandoare potrivită ”celei mai inovatoare creații a lui Verdi”, precum o consideră Mihai Măniuțiu, cel care semnează cutezător regia spectacolului.

otello1

Distribuţie cu ştaif

 Apreciatul bariton Ludovic Kendi, invitat special al ambelor seri pentru a-l interpreta pe înverșunatul Jago, se alătură unor nume la fel de rezonante și îndrăgite de public: tenorul Hector Lopez, aflat la debutul său în rolul maurului Otello, Marius Vlad Budoiu, celebru și îndelung aplaudat pentru interpretarea aceluiași erou, alături de distinsele soprane Carmen Gurban și Irina Săndulescu Bălan, în rolul Desdemonei.

Soliștii rolurilor principale, amintiți mai devreme, alături de Sorin Lupu (Cassio), Eusebiu Huțan, Florin Sâmpelean, Simonfi Sandor, Andrei Nicoară (invitat) și Liliana Neciu, vor fi acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflați sub conducerea dirijorală a maestrului Adrian Morar.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii