Mera World Music Festival îți dă întâlnire „la șură”

Festivalul „de la șură” din localitatea clujeană Mera este singurul în care după o oră-două public și artiști se cunosc toți între ei.

Pe lângă artişti maghiari şi români, la „Mera World Music Festival”, eveniment organizat „la șură” în localitatea clujeană, în primele zile din august, vor urca pe scenă şi trupe israeliene, mexicane, poloneze, greco-turco-britanice şi norvegiene, scrie site-ul antenasatelor.ro

„Mera (judeţul Cluj) a fost culmea muzicii şi dansului popular din zona Călata în secolul XX. De la an la an, la festivalul de world music sunt tot mai mulţi participanţi, iar prin eveniment am reuşit să lărgim zona de confort a comunităţii locale şi a cercurilor trupelor de dans popular” – a afirmat András Bethlendi, organizatorul principal şi fondatorul Mera World Music Festival. Potrivit acestuia, festivalul de şură aduce pe scenă, pe lângă muzica maghiară şi a regiunii, producţii inspirate din cântece populare din alte ţări.

Zoltán Varga, fondator şi organizator principal, a precizat că pe 1 august, joi, va cânta Csík Zenekar, a doua zi în program va apărea emisiunea de gală a programului de televiziune căutător de talente A zburat păunul” (Fölszállott a páva) şi concertele Celei de a II-a ediţii a Concursului de Primaşi din Călata şi a Trupei de Muzică Populară de Cameră Erdőfű, iar sâmbătă vor cânta cei de la Romano Drom. Festivalul se va încheia duminică după recitalul lui György Ferenczi şi al celor de la Rackajam.

În ziua deschiderii vor cânta Dikanda (Polonia), precum şi Sofi Tsedaka & The Baladis (Israel), ale căror melodii sunt inspirate din muzica samaritană. Sâmbătă vor concerta mexicanii de la Sirani Guevara, precum şi trupa greaco-turco-britanică Near East Collective. Cei de la Kjartan & Hét Hat Club vor cânta (pe 1 august) în şase limbi – maghiară, romani, română, engleză, norvegiană şi turcă – în timp ce norvegienii de la Vassvik vor prezenta rădăcinile muzicii lapone.

În program sunt incluse şi două concerte în biserică,…………..

Citește tot programul AICI

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare