alin tise banner

Maraton live de rock și metal, la Hard Club. Mâine are loc, la Cluj, semifinala ”The Global Battle of the Bands”

”The Global Battle of the Bands”, este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live din lume, și este dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.

Semifinala pe Transilvania a competiției are loc sâmbătă, la Cluj, la Hard Club, pe str. Republicii 110, cu începere de la ora 19.00.

Formațiile care se vor lupta pentru un loc în finala GBOB România sunt: AltFive, Caustic, Divided By Perception, DØTS, The Emp, Face Today, Gecko, Hybrid Symphony, Kaidun, Konthrast, My Hands In Chains, Nuclear Muffin, Rattlejack, Stereotrombone, Times of Need și Vespera.

Câștigătorul de la finala națională va reprezenta România la Berlin, la finala mondială, care va avea loc la începutul anului viitor.

foto: Cluj Manifest
foto: Cluj Manifest

Richard Constantinidi, organizator și membru al juriului GBOB România, ne-a declarat că acest concurs se organizează anual în 30 de ţări din lume. Țara noastră a mai găzduit competiția, între anii 2007 şi 2011, ediția de acum opt ani desfășurându-se la Cluj, unde câștigătoare a fost trupa Grimus.

“Am venit cu un format nou şi în ediţia din acest an, alături de colegul meu, Laurenţiu Ştefan, vom revigora competiţia. Preconizăm să se desfăşoare între 16 şi 20 de semifinale, în toate oraşele mari din ţară, pentru că lucrând ca impresar muzical, atâţia ani, am avut experienţe nefaste în privinţa drumurilor lungi şi a cheltuielilor făcute de formaţii până la Bucureşti. Menţionez, pentru înscrierea în concursul din acest an sunt aşteptate trupe originale care cântă pe bune, live, din toate genurile musicale: folk, jazz, blues, world music, rock, metal, rap, electro etc.

Mi-ar plăcea să organizăm  o finală naţională la Cluj, Capitală Europeană a Tineretului în 2015, dar am avea mare nevoie şi de sprijinul autorităţilor locale în acest sens. Însă, scopul nostru final este să organizăm finala mondială a GBOB în România, în anul 2021, în Capitala Culturală Europeană, oricare va fi desemnată între timp aceea”, a declarat, pentru ClujManifest, Richard Constantinidi.

Adaugati comentarii