Jazz in the street revine la Cluj

Zeci de reprezentații artistice în diverse domenii precum: muzică, dans, teatru, expoziții de fotografie, în cadrul Jazz in the Street, vor avea loc sâmbătă, 23 aprilie, în centrul municipiului Cluj-Napoca și în câteva cartiere, cu scopul de a promova arta și artiștii debutanți, dar și anumite spații mai puțin folosite pentru evenimente.

Programului evenimentului începe cu trupa Bălașa, care va străbate cu o caravană de percuție cartierele Mărăști, Mănăștur, Grigorescu și Gheorgheni, începând cu ora 14.00, urmată de un moment-surpriză, la ora 16.30, iar de la ora 17.00 vor începe performace-urile de muzică, teatru, respectiv dans în zone precum: Piața Mihai Viteazul, str. Andrei Șaguna, str. David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, str. Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor și str. Episcop Ioan Bob.

„Jazz in the Street este un proiect foarte bine primit din toate părțile: autorități, artiști, public local, chiar și public din afara orașului. Sperăm ca prin acest eveniment să inspirăm multe alte inițiative. Am creat un traseu prin centrul orașului pe care în mod normal îl parcurgi în 25-30 minute, iar acum, dacă te vei opri la spectacole, vei face cam două ore. Nu intervenim cu prea multe decoruri sau echipamente, din dorința de lăsa arta stradală în forma ei naturală, simplă și frumoasă. Va fi o zi interesantă”, a declarat directorul festivalului, Alin Vaida.

În Piața Mihai Viteazul și pe strada Andrei Șaguna vor fi amplasate mici scene, vor exista scaune și mini-baruri, iar aici concertele vor începe la ora 17:00. În plus, vor exista spații dedicate dansului și zone foto, precum și diverse surprize pentru participanți.

Încheierea evenimentului va fi marcată de chitaristul Dominic Miller, alături de Miles Bould, în curtea Muzeului de Artă din Cluj, biletele pentru concert fiind epuizate. Organizatorii anunță că în cazul în care va ploua, evenimentul va fi mutat la Casa Tranzit.

Jazz in the Street este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Laura Ciobăniţă

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.