Forró Antal – pictorul naturii și al omului

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, de la ora 17:00, vernisajul expoziţiei „Forró Antal – pictorul naturii și al omului”, eveniment care va avea loc în sălile de expoziţii temporare (demisol) ale muzeului.

„Pictorul și graficianul Forró Antal (Mărtănuș, 1924 – Cluj-Napoca, 1982) a fost un membru important și apreciat al comunității artistice din Cluj, care, în același timp, a îndrumat mai multe generații, fiind profesor la Institutul Pedagogic (între anii 1960–1970), iar apoi la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” (în perioada 1971–1982). A debutat în 1953 la o expoziție colectivă în Cluj, după care a participat sistematic la expoziții regionale și județene, sau la bienale de grafică și pictură. A avut numeroase expoziții personale la Cluj (prima chiar în anul în care și-a terminat studiile de pictură, în 1956) și, în cursul anilor ’60, în diferite orașe din Secuime. După stingerea din viață, lucrările sale au fost prezentate în cadrul câtorva expoziții din Cluj-Napoca (ultima fiind organizată în 2014 la sediul Asociației „Kolozsvár”), însă activitatea sa artistică – în pofida valorii sale – a rămas mai puțin cunoscută publicului larg” (sursa)

La vernisajul expoziției vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; conf. dr. Tibori Szabó Zoltán, editor; Forró Ágnes, fiica artistului, şi dr. Bordás Beáta, istoric de artă, curatorul expoziţiei (23 iul. – 11 aug.)

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles