Festivalul RomanIA Autentică – IA în patrimoniul UNESCO la ediţia a II-a?

Festivalul RomanIA Autentică se afla la cea de a II-a editie, iar anul acesta s-a decis împreună cu Primaria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Consiliul local şi Primăria Peștișani  ca cea de-a doua ediție să fie realizată simultam în aceași zi la Iasi, în faţa Palatului Culturii și la Hobița, pe platoul din fața Casei memoriale Constantin Brâncuși, în data de 24 iunie 2017, de Sanziene.
Spre deosebire de anul trecut, când festivalul RomanIA Autentică s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, 24-25 iunie, anul acesta se va desfasura doar în data de 24 iunie, având ca obiectiv, strângerea a 10.000 de purtatori de
ie într-o singură zi, condiție necesară și fundamentală pentru a introduce IA în patrimoniul UNESCO.
Ia în patrimoniul UNESCO

RomânIA Autentică (www.romaniaautentica.ro) s-a născut din dragoste de neam, patrie, artă și frumos. Scopul nostru este acela de a dezvolta și a readuce în lumina prezentului cultura, arta și valoriile tradiționale românești, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României. Avem ca misiune creionarea poveștilor de odinioară, fiind un proiect ce a demarat din apriga dorință de a nu lăsa să piară basmele satelor românești, dorind să promovăm frumusețea României, a întregului port popular, în primul rând în țară, și peste hotare dar și introducerea IEI în patrimoniul UNESCO.

Festival de suflet

Sărbătoarea Sânzienelor aduce anul acesta la Iași, RomânIA Autentică! Organizată anul trecut la Hobița, RomânIA Autentică a ales pentru cea de a doua ediție Iașiul. Pe 24 Iunie, atât Hobița cât și Iașiul își dau mână cu mână și îmbracă straiele naționale românești pentru a introduce IA în patrimoniul UNESCO. Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Municiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Flori de ie, vă așteaptă pe 24 Iunie să rescriem istoria iei românești împreună în cadrul unei sărbători cu tradiție.

Având în vedere impactul cultural, turistic dar și economic creat la nivel regional și național, de către Festivalul RomânIA Autentică, considerăm de o importanță majoră continuarea acestui festival astfel încât în câțiva ani el să fie organizat simultan în mai multe orașe din țară în aceeași zi. Pe lângă tradițiile și obiceiurile locale, se readuc în prim plan valori locale, se promovează destinații turistice dar și micii meștesugari. Anul acesta, după Hobița a venit rândul Iașiului.  Iașiul, nu a fost o alegere aleatorie ci a venit într-un context cultural, 2017 fiind considerat anul Creangă (180 de ani de la nașterea scriitorului) dar și având în vedere importanța strategică a fostei capitale a Moldovei acum mai bine de 100 de ani, importanța strategică pentru națiunea română de a făuri istorie și de a salva onoarea unui întreg popor.

RomânIA Autentică 2016

Brâncuși spunea:  „Duceţi-vă la noi, în România, să vedeţi oamenii, costumele, locurile (spaţiul românesc). Duceţi-vă să vedeţi ceea ce am putut să realizez eu, la Târgu-Jiu!” Și ne-am dus, i-am dat crezare și astfel am strâns mii ( peste 7.000) de suflete românești, în zilele de 24 și 25 iunie 2016, am vibrat, dansat și ne-am petrecut timp de două zile pe platoul din satul Hobița, comuna Peștișani, locul de baștină a lui Brâncuși.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociatia Nationala a Antreprenorilor, Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani şi Flori de ie, iar partenerul principal al evenimentului este Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii