Festivalul Barock ţine capul de afiş al Zilelor Castelului Banfy

Cea de a XIV-a ediţie a BAROCK. Zilele Castelului Bánffy, eveniment organizat de Fundaţia Transylvania Trust și Uniunea Cercetașilor Maghiari din România (UCMR), se va desfăşura la Bonţida în perioada 29-30 august 2015.

Pentru al paisprezecelea an consecutiv, Castelul Bánffy va redeveni epicentrul activității artistice și cultural-educative a comunității locale și nu numai, în cadrul sărbătorii care îi este dedicată.

Organizatorii ediției din acest an au pregătit un program extrem de diversificat, în care se împletesc armonios activitățile deja tradiționale: atelierele de meşteşuguri tradiţionale (pietrărie, lut, cusut, pictat, mărgelat etc.), expozițiile de pictură și fotografie, concertele, piesele de teatru și proiecțiile de film, demonstrațiile hipice și jocurile pentru copii, târgurile de carte, de antichități sau de adopții animale și degustările de vin. Nu vor lipsi nici tururile ghidate ale castelului (în limba română și în maghiară).

Trupele care vor asigura coloana sonoră a după-amiezelor și serilor acestei ediții sunt  The Lemon Bucket Orchestra, Travka, Alexandrina, Koszika and the Hotshots, The Best of Me, Bagossy Brothers Company, Péterfy Bori & The Love Band, The Beatalls: The Abbey Road Show (a tribute to The Beatles).

Barock – Zilele Castelului Bánffy Bonţida este evenimentul cultural care pune în valoare patrimoniul istoric şi oferă comunităţii oportunitatea de a înţelege şi a se bucura de o clădire monument.

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil în curând pe facebook.com/BanffyCastle şi pe www.transylvaniatrust.ro.