Acasă Administrativ Emil Boc îl vrea pe Levente Molnar cetățean de onoare al Clujului

Emil Boc îl vrea pe Levente Molnar cetățean de onoare al Clujului

Actorul maghiar, Levente Molnar, va fi propus pentru atribuirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Emil Boc, care s-a declarat mândru de performanțele actorului.

“Sunt extrem de mândru ca și clujean să văd că un clujean de al nostru, chiar dacă este de etnie maghiară, Levente Molnar, a luat un Oscar. Este și al meu al clujeanului obișnuit, mă reprezintă și sunt mândru de el. Consiliul local va lua într-o ședință viitoare decizia de a i se acorda titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca. Este un lucru care ne onorează și cred că în acești termeni trebuie să ne raportăm cu toții.”, a declarat Emil Boc, ieri, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Levente Molnar este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și a deținut rolul secundar în producția „Son of Saul”, care ilustrează dramele trăite de evreii maghiari în timpul Holocaustului. Filmările au durat 28 de zile și au avut loc într-o veche cazarmă de lângă Budapesta.

Filmul a fost distins recent cu premiul Oscar pentru „Cel mai bun film străin” și a obținut până în prezent peste 40 de premii.

Roxana Cuceu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version