Emil Boc îl vrea pe Levente Molnar cetățean de onoare al Clujului

By | Published | Niciun comentariu

Actorul maghiar, Levente Molnar, va fi propus pentru atribuirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Emil Boc, care s-a declarat mândru de performanțele actorului.

“Sunt extrem de mândru ca și clujean să văd că un clujean de al nostru, chiar dacă este de etnie maghiară, Levente Molnar, a luat un Oscar. Este și al meu al clujeanului obișnuit, mă reprezintă și sunt mândru de el. Consiliul local va lua într-o ședință viitoare decizia de a i se acorda titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca. Este un lucru care ne onorează și cred că în acești termeni trebuie să ne raportăm cu toții.”, a declarat Emil Boc, ieri, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Levente Molnar este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și a deținut rolul secundar în producția „Son of Saul”, care ilustrează dramele trăite de evreii maghiari în timpul Holocaustului. Filmările au durat 28 de zile și au avut loc într-o veche cazarmă de lângă Budapesta.

Filmul a fost distins recent cu premiul Oscar pentru „Cel mai bun film străin” și a obținut până în prezent peste 40 de premii.

Roxana Cuceu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *