După 10 ani la Cluj Napoca: Premiera operei ”Evgheni Oneghin”

La Opera Naţională Română din Cluj-Napoca  va vea loc luni, 18 ianuarie, ora 18:30, premiera spectacolului de operă ”Evgheni Oneghin”, de  P. I. Ceaikovski. Evenimentul readuce pe scena clujeană una dintre cele mai frumoase, sincere și vibrante capodopere ale tuturor timpurilor, după o absență îndelungată de peste un deceniu. ”Evgheni Oneghin” este una dintre cele mai apreciate și reprezentative opere din repertoriul romantic universal, o lucrare muzicală esențială pentru specificul național rusesc, impregnată de romantismul german ce a fascinat artiști lirici ai tuturor generațiilor.

Lucrarea, desprinsă din Rusia anilor 1820, este marcată de iubiri, trădări, intrigi romatice și abisuri sufletești, toate specifice genialului Ceaikovski. Spectacolul beneficiază de o distribuție specială, avându-i în rolurile principale pe:  Nadejda Cerchez (invitată), Florin Estefan, Cristian Mogoșan, Liza Kadelnik și  Marius Boloș (invitat), aflați sub inspirata baghetă a  dirijorului invitat Tiberiu Soare. Punerea în scenă îi aparține Mihaelei Bogdan, scenografia este semnată de Viorica Petrovici iar coregrafia este a maestrului Vasile Solomon.

Opera în trei acte și șapte tablouri va prezenta publicului povestea impresionantă a lui Evgheni Oneghin, un bărbat care trăiește cu regretul că a respins în tinerețe iubirea unei femei și că, din mândrie și indiferență iresponsabilă, și-a ucis în duel cel mai bun prieten.
Destinul lui Evgheni Oneghin, tânărul aristocrat mândru și rece, oscilează între orgoliul său nemărginit, trădarea față de cel mai bun prieten, Lenski,  abisul iubirii pierdute a Tatianei și dezamăgirea vieții irosite din cauza propriei indiferențe.

Spectacolul ”Evgheni Oneghin” este cea dintâi  premieră a anului 2016 și una dintre montările ce anunță un nou an inovativ pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca, presărat cu numeroase premiere și spectacole speciale, printre care: ”Lacul lebedelor”, ”Amadeus”, ”Anotimpurile”, ”Stabat Mater”, ”Fata babei și fața moșului”.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii