Doar cei din Iași au acces la moaștele Sfintei Parascheva. Pelerinajul a fost anulat în contextul COVID-19

Nelu Tătaru și Raed Arafat au anunțat noi restricții care se impun în România din cauza coronavirusului. Astfel, s-a luat decizia ca pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva să fie anulat pentru toți cei care nu sunt ieșeni. 

Astfel, anul acesta sărbătorile religioase se vor organiza doar cu participarea persoanelor care au reședința în locul respectiv.

„Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reşedinţă în locul unde se desfăşoară evenimentul e extrem de necesar. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toţi.

Sărbătorile religioase se fac, dar participanţi sunt doar cei care au reşedinţa sau domiciliului în localitatea respectivă. Controalele vor fi intensificate. Vor fi făcute verificări de respectare a regulilor. Ne aşteptăm la colaborarea populaţiei: purtarea măştii, distanţarea, dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor”, a declarat Raed Arafat.

Totuși, va avea loc slujba, în data de 14 octombrie, a anunțat Mitropolia Moldovei și Bucovinei. „Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Mediafax.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii