Concursul „Cea mai bună piesă românească a anului 2016”

Uniunea Teatrală din România – UNITER anunţă că ediţia 2016 a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” primeşte piese de teatru pentru înscrierea în competiţie până la data de 30 ianuarie 2017 (data poştei).

Autorii vor trimite piesele prin poştă sau prin depunere individuală la Secretariatul UNITER în format electronic (salvate pe un CD, nu prin e-mail), într-un singur exemplar. Pe prima pagină se vor scrie un motto scurt (ce va ţine loc de numele autorului) şi titlul piesei.

CD-ul ce conţine piesa înscrisă la Concurs va fi însoţit de un plic închis în care vor figura datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon, e-mail). Acelaşi motto de pe pagina de titlu a piesei va fi scris şi pe plicul închis cu datele de identificare.

Nu se primesc în concurs piese foarte scurte (într-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Textele înscrise în concurs nu se înapoiază.

Adresa poştală pentru trimiterea pieselor: Str. George Enescu nr.2-4, sector 1 Bucureşti, cod poştal 010305, cu menţiunea „Pentru Concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2016”.

Concursul se desfăşoară sub egida Casei Regale a României.

Anul trecut piesa  “Sigurătatea pietrelor”, scrisă de dramaturgul  Flavius Lucăcel din Cluj-Napoca, s-a numărat printre cele mai bune piese româneşti ale anului 2015, ajungând în finala concursului Uniunii Teatrale din România, în cadrul căruia juriul compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi regizorul Bobi Pricop au desemnat câştigătoare piesa “Nadia” de Diana- Florina Avrămuţ.

Îi urăm succes dramaturgului clujean la ediţia din acest an şi îl aşteptăm cu trofeul UNITER.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii