Comisarul pentru drepturile omului s-a pronunțat. În România, căsătoria între două persoane de același sex ar trebui recunoscută

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatović, s-a pronunțat în cauza Buhuceanu și Ciobotaru împotriva României. Acest proces se referă la dreptul la viață privată și de familie pentru cuplurile gay din țara noastră și din toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. Reamintim că Buhuceanu și Ciubotaru luptă pentru drepturile cuplurilor gay încă din anii 90`.

Citește și: „Italienii au aprobat printr-un referendum reducerea numărului de parlamentari”

Conform observațiilor publicate, „Mijatović subliniază că cuplurile stabile de același sex, cu sau fără copii, fac parte din diversitatea bogată a familiilor care alcătuiesc societățile noastre – indiferent dacă un stat le recunoaște sau nu. Ea subliniază că, în absența unei astfel de recunoașteri, totuși li se interzice să se bucure pe deplin de dreptul lor la viața privată și de familie, astfel cum este garantat în Convenția europeană a drepturilor omului (articolul 8) și că acest lucru are un impact substanțial asupra vieții lor de zi cu zi.”

Astfel, comisarul subliniază faptul că fiecare stat membru ar trebui să ofere legislația potrivită pentru ca fiecare cuplu să poată fi recunoascut juridic eficient și nediscriminatoriu sub forma căsătoriei civile, a uniunii civile sau parteneriatelor înregistrate, în conformitate cu jurisprudența Curții.

Mesajul complet al comisarului.

Sursa foto: Accept

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii