Cluj-Napoca, Baia Mare, Timișoara și București pe „lista scurtă” în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Cluj-Napoca şi Baia Mare sunt cele două oraşe din Transilvania care au rămas în cursă pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Alături de ele au mai fost selectate Timişoara şi Bucureşti, potrivit anunţului oficial făcut vineri de Steve Green, preşedintele juriului de experţi care evaluează candidaturile.

Ministerul Culturii a anunţat cele patru oraşe care au rămas în cursă pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, oraşe care trebuie să îşi completeze candidaturile pentru etapa finală de selecţie, care va avea loc în vara-toamna anului 2016.

Din Transilvania s-au mai aflat în cursă oraşele Alba Iulia, Arad, Braşov, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş.

Echipa din spatele campaniei şi proiectului Cluj Capitală Europeană a Culturii 2021 a punctat, ca reacţie la vestea că municipiul Cluj-Napoca a rămas în competiţie, faptul că toate oraşele care s-au înscris în cursă merită felicitate. Apoi, echipa le-a mulţimit tuturor celor implicaţi în acest proiect în ultimii cinci ani.

„Mulțumim sutelor de clujeni care s-au implicat în pregătirea acestei candidaturi și operatorilor culturali (sectorul independent și instituții de cultură) care au pus umărul la elaborarea programului artistic. Mulțumim, de asemenea, administrației locale și județene pentru că au oferit sectorului cultural libertatea de a decide prioritățile culturale ale municipiului Cluj-Napoca, devenite parte a conținutului dosarului de candidatură.

Mulțumim mediului universitar clujean pentru expertiza pusă la dispoziție și sprijinul necondiționat acordat pe parcursul acestui proces. Nu în ultimul rând, mulțumim sponsorilor, companii locale sau naționale, fără de care pregătirea candidaturii orașului nostru ar fi fost mult mai greu de realizat. În acești cinci ani pe care i-am investit în proiect, am văzut multe colaborări culturale noi și multe idei care au prins contur în comunitatea noastră”, au precizat cei din echipa Cluj 2021.

Potrivit mesajului postat de aceştia pe Facebook, cele patru finaliste au la dispoziție câteva luni pentru a pregăti o variantă îmbunătățită a dosarelor de candidatură și vor fi evaluate, în cadrul unor vizite ale juriului, în toamna anului 2016.

Câștigătorul va fi desemnat cel târziu la finalul anului viitor și va împărți titlul european cu un oraș din Grecia și cu unul din țările aflate în proces de aderare la Uniunea Europeană.

sursa: VoceaTransilvaniei

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii