Cinematograful “Dacia” a fost modernizat

By | Published | Niciun comentariu

Cinematograful ”Dacia” din cartierul Mănăștur a primit avizul ISU în luna aprilie, după ce au fost modernizate toate sălile, iar conform Primăriei Cluj-Napoca, va fi dat în folosință în cel mai scurt timp, astfel devenind un centru de cartier pentru activități culturale, educative și de petrecere a timpului liber.

cinema 2

La momentul actual se amenajează spațiul de parcare limitrofe cinematografului și spațiul verde aferent. La cererea locuitorilor din cartier, cinematograful a devenit un spațiu multifuncțional, unde se vor organiza diferite activități din diferite domenii, precum culturale, educaționale, activități pentru copii, întâlniri ale cetățenilor.

cinema 3

Edificiul a fost dat în folosință în anul 1981, cu o suprafață construită de 960 de metri pătrați, formată din subsol, parter, respectiv etaj. Factorul determinant în realizarea acestui proiect, de care a depins finisarea și finalizarea, a fost procesul de bugetare participativă, desfășurat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care a primit mențiunea specială a juriului la The International Observatory on Participatory Democracy Awards, Madrid, 2015.

cinema 4

Din punct de vedere al structurii, cinematograful se împarte în două săli de cinematograf, aflate la parter, cea mare fiind amenajată astfel încât să poată găzdui și spectacole și teatru, iar în sala mică vor putea avea loc diverse evenimente, de la conferințe, la concursuri și serate. Mobilierul și dotările tehnice sunt la nivelul cerut astăzi de un cinematograf modern, proiectorul permițând difuzarea de proiecții în format 4K (ultra-high definition).

Laura Ciobăniță

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *