Artistul Ernö Bartha îi invintă pe clujeni să aniverseze alături de el doi ani de la înfiinţarea ”Arkhai Sculpture Park”

Ernö Bartha, artistul clujean care înfiinţa în 2014 în satul Vlaha, ”Arkhai Sculpture Park”, unde sunt expuse sculpturile sale în fân, declara anul  trecut înainte de celebra plecare la Londra:

Vom merge pe jos, începând cu 18 iulie, o distanţă de 2.025 kilometri din «Arkhai Sculpture Park», care este în Vlaha, până la Londra, un drum de o sută de zile, din dragoste pentru artă, dreptate şi libertate. Vom traversa România, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Anglia. Dorim ca acest drum să devină un drum de referinţă al tuturor artiştilor, ale căror voci de prea multe ori nu s-au auzit, de multe ori nu şi-au găsit dreptatea şi nu se pot bucura de libertatea de a crea. Nu este neapărat un protest, ci un pelerinaj pentru a salva trei lucrări expuse în Londra în 2012 şi care nu sunt puse în valoare”.

Anul acesta, artistul îi cheamă pe clujeni să aniverseze împreună cu el doi ani de când a înființat parcul care l-a făcut faimos. Astfel, toţi cei care doresc să se bucure de frumuseţea sculpturilor în fân dar şi de un spectacol de teatru de păpuşi sau un concert de muzică ezoterică, sunt aşteptaţi în data de 9 iulie în parcul de sculpturi. Programul zilei include spectacolul de păpuşi Supă de Piatră al lui Demeter Ferenc, dar şi ateliere de făcut cercei și mori de vânt pentru copii. Seara la ora 21 este programat concertul trupei Korai Trancemission din Budapesta, o trupă de folk-metal psihedelic.

Accesul în parc se va face pe baza unui bilet care va costa zece lei. Ernö Bartha explică: “Parcul de sculpturi dorește ca programele lui să pot fi accesate de oricine, de aceea biletul de intrare este unul simbolic, de 10 lei, care contribuie la pregătirea evenimentelor, dar nu acoperă bugetul festivalului. Copiii sub 14 ani au intrare liberă și pot frecventa atât evenimentele organizate special pentru ei, cât și concertele”.

Să nu uităm că artistul Ernö Bartha a reprezentat România la Olimpiada Culturală de la Londra din 2012. În cadrul proiectului, acesta a realizat trei sculpturi de dimensiuni monumentale: „Zgârie Nori“, „Pasărea“ şi „Spirala Timpului“, sculpturi care fac parte din proiectul Nature in the City al artistului. Lucrarea concepută special pentru olimpiadă, care a câştigat competiţia iniţiată de către Institutul Cultural Român, „Spirala Timpului”, a fost amplasată în Pleasure Gardens, parc care s-a închis imediat după amplasarea lucrării, lucrarea nemaiputând fi vernisată şi văzută de către vizitatori.

foto: ernobartha.blogspot.com

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii