“6,9 grade pe scara Richter” va deschide a 15-a ediţie a TIFF

Pelicula „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, va deschide ediţia cu numărul 15 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi va fi prezentată în premieră mondială. Regizorul unor succese românești precum “Filantropica” și “Restul e tăcere”, revine cu cel de-al șaptelea lungmetraj al său, o comedie burlescă, țesută cu elemente de musical, despre criza vârstei de mijloc, dragoste, depresie și frica obsesivă de cutremure.

“6,9 pe scara Richter” va fi proiectat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 27 mai, de la 21.45, în prezența lui Nae Caranfil. Gala de deschidere care va preceda proiecția va începe la 20.30 și va include, printre alte surprize, un spectacol memorabil al renumitei trupei Transe Express. Pionieri în street arts, dansatorii, acrobații și muzicienii francezi au avut spectacole în 80 de țări și au deschis, printre altele, Jocurile Olimpice din Albertville în 1992 și Cupa Mondială de Schi de la Val d’Isere, în 2009.

O comedie „parţial realistă, parţial nerealistă”, potrivit regizorului și scenaristului Nae Caranfil, “6,9 pe scara Richter” spune povestea unui tânăr actor de teatru care navighează cu greu între rolul complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți experții. Însă adevăratul „cutremur” pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, acesta se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul si bulversându-i complet existența.

Din distribuție fac parte actorii Teodor Corban, Laurențiu Bănescu, Maria Obretin și Simona Arsu. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Cătălin Cristuțiu – montajul. Coproducția România-Bulgaria-Ungaria a fost selectată în 2014 la Berlinale. TIFF se va încheia la fel de spectaculos, pe 5 iunie, în Piața Unirii din Cluj, cu Belgica, filmul care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen Premiul pentru regie la Sundance 2016. TVR Cluj este coproducător al TIFF 2016.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii