Zilele Culturale Maghiare din Cluj, puțin diferite, anul acesta

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Zilele Culturale Maghiare din Cluj se vor desfășura anul acesta, evident în condiții speciale, festivalul fiind programat pentru perioada 19-21 august. Cea de a XI-a ediție se va desfășura în conformitate cu reglementările în vigoare și pe baza unor reguli și măsuri speciale de precauții.

„În anii precedenţi, Zilele Culturale Maghiare din Cluj au fost un exemplu permanent de organizare şi ordine, ca urmare datorăm mulţumiri publicului care a participat la manifestările noastre respectând întru totul regulamentul intern al festivalului. Avem încredere și acum că participanţii se vor comporta în mod responsabil, dar cu toate acestea va trebui să impunem nişte restricţii severe”, a declarat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare.

„De altfel, sloganul din acest an, «Cât se poate!», semnalează că noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a organiza cel mai bun festival, în limita posibilităţilor noastre şi în condiţiile date. Ediţia din acest an a Zilelor Culturale Maghiare poate fi percepută şi ca un excelent test de maturitate, pe care comunitatea noastră trebuie să îl treacă pentru a demonstra că este disciplinată, ordonată şi îşi asumă răspunderea atât pentru urbea care îi este casă, cât şi față de toţi locuitorii oraşului’’, a mai adăugat acesta.

Pandemia de coronavirus face a ca în acest an să nu se mai poată desfășura concertele de amploare din Piața Unirii și nici evenimente în spații închise. Nu se vor mai ține nici târguri, renunțându-se și la corturile și standurile unde se vând preparatele culinare tradiționale și unde se pot degusta vinuri. Nu vor avea loc nici programele sportive, nici cele destinate copiilor și nici petrecerile din timpul serii.

Din cauza COVID-19 nu vor mai avea loc concerte de amploare în Piaţa Unirii şi nici evenimente în spaţii închise. Mai mult, se renunță la târguri, la corturile şi standurile unde se vând tradiționalele preparate culinare sau unde se pot degusta vinuri, la programele sportive şi la cele destinate copiilor, precum şi la petrecerile din timpul serii.

Artiștii locali vor fi în lumina reflectoarelor

„Deoarece este imposibil să prevedem ce restricţii de circulaţie şi de trecere a frontierelor vor fi în vigoare în luna august, şi luând în considerare faptul că o eventuală agravare a crizei epidemiologice ar putea afecta condiţiile de intrare în ţară impuse invitaţilor din străinătate, dorim să creştem şi mai mult ponderea programelor culturale în care protagoniştii vor fi artişti locali, chiar dacă nu vom renunţa la prezenţa şi spectacolele artiştilor din Ungaria şi din alte ţări’’, a spus Szabó Lilla, directorul de programe al festivalului.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău