TIFF 2020. Cum va avea loc festivalul: proiecții în aer liber, în 12 locații din Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este unul dintre festivalurile clujene care au loc anul acesta, în ciuda pandemiei de coronavirus. Evenimentul se va desfășura între 31 iulie și 9 august 2020 și, după cum spun organizatorii, acesta se reconfigurează şi propune o ediţie cu proiecţii exclusiv în aer liber, în peste 10 locaţii din Cluj-Napoca şi din împrejurimi.

A 19-a ediţie se va deschide vineri, 31 iulie, în Piaţa Unirii Open Air, cu La Belle Epoque, o comedie franceză cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet şi Fanny Ardant pentru care biletele s-au epuizat în prima zi. Filmul va putea fi vizionat în paralel şi în alte două locaţii, iar biletele vor fi puse în vânzare curând. Peste 130 de titluri selectate de directorul artistic Mihai Chirilov vor rula de-a lungul celor 10 zile. Proiecţiile vor începe la ora 21,30, cu excepţia câtorva locaţii, în care startul se va da la ora 19,00. Pentru cei mici, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineaţa, de la ora 10,00, în curtea Muzeului de Artă.

În programul TIFF intră cinci dintre locaţiile cu tradiţie, precum Piaţa Unirii Open Air, Castelul Banffy de la Bonţida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj şi Iulius Parc Open Air, şi altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

Locaţiile TIFF 2020:

 • PIAŢA UNIRII OPEN AIR
 • MUZEUL DE ARTĂ, str. Piaţa Unirii, nr. 30
 • BATHORY, Curtea Liceului Teoretic „Bathory Istvan”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
 • COŞBUC, Curtea Liceului Naţional „George Coşbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72
 • APACZAI, Curtea Liceului Teoretic „Apaczai Csere Janos”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
 • JANOS ZSIGMOND, Curtea Liceului Unitarian „Janos Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
 • USAMV, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Calea Mănăştur 3-5
 • IULIUS PARC OPEN AIR, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B,
 • BAZA TRANSILVANIA, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
 • HOIA, Aleea Muzeului Etnografic
 • VLAHA, Arkhai Sculpture Park
 • BONŢIDA, Castelul Banffy

Măsuri de acces.

În fiecare locaţie de proiecţie, vor exista fluxuri de intrare şi ieşire vizibil marcate, iar membrii echipei TIFF vor ghida în permanenţă accesul. La intrare, se vor scana biletele, se va efectua un triaj observaţional şi se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât şi cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie.

Purtarea măştii şi respectarea distanţei de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană şi pentru 2 persoane care vor viziona filmul împreună, şi vor fi dezinfectate după fiecare proiecţie, cu substanţe avizate. Regulile detaliate vor fi publicate pe site-ul tiff.ro şi vor fi afişate în locaţii.

Bilete

Biletele vor fi puse în vânzare online, după 21 iulie, pe tiff.eventbook.ro şi prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play şi App Store). Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piaţa Unirii, spectatorii fiind îndemnaţi să opteze pentru achiziţia lor online. Anul acesta, vor fi două tipuri de tichete pentru proiecţiile obişnuite: bilet de intrare single, de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) şi bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei.

Preţul unui bilet pentru gala de deschidere şi evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru Gala de închidere, din Piaţa Unirii, pe 8 august, de 50 de lei. Numărul locurilor va fi limitat, doar în câteva locaţii fiind posibil numărul maxim de 500 de participanţi admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău