poza

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca), Institutul de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal (Zoo Turda) şi Asociaţia Dog Assist vă invită să luaţi parte la cea de-a 6-a ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal.

Evenimentul are loc duminică, 1 iunie 2014, între orele 10:00 – 18:00, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca(Calea Mănăștur, nr 3-5).

Printre activităţile desfăşurate pentru copii, adulţi şi animalele lor de companie se numără:

• Consiliere medicală pentru animale de companie, sfaturi pentru deținerea responsabilă a animalelor de companie și managementul riscului zoonotic, demonstrații de grooming canin – medici ai Clinicilor Veterinare Universitare USAMV CN, studenți voluntari ai USAMV CN.
  • Consiliere comportamentală de optimizare a interacțiunii cu animalele de companie și familizarizare cu terapia asistată de animale – Specialiști în comportament animal și terapie asistată de animale de la Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal, UBB și Asociația Dog Assist.
  • Activițăți de pictare a fețelor copiilor (face painting) – Asociația Studenților Psihologi din România (UBB) și voluntarii.
  • Interacțiuni cu iepurași – USAMV CN.
  • Activități de călărit terapeutic, interacțiune cu măgăruș și capre – Asociația Descoperă Natura (Mugur Pop).
  • Activități asistate de câini ghizi pentru nevăzători (special adresate studenților nevăzători ai UBB și USAMV CN) – exerciții și informații despre pregătirea câinilor ghizi – Asociația Angel Dog Satu-Mare (Szabo Zoltan).
  • Interacțiuni de tip desenzibilizare și cunoaștere cu amfibieni, reptile, tarantule și gândaci dispuși în cutii speciale – Vivariul UBB.
  • Exerciții cu câini de terapie din diferite programe de consiliere psihologică și educaționale (echipe psihologi – câini de terapie) – Cabinete Individuale.
  • Interacțiuni supervizate cu câini de terapie și în formare – Asociația Dog Assist și voluntarii.
  • Exerciții demonstrative din programul anti-stres pentru studenți Keep calm with dogs – Asociația Dog Assist, Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal, USAMV CN și UBB
  • Activități de tipul copii citesc povești câinilor din Programul „Prietenii cărților” (Reading for dogs) – Asociația Dog Assist, Librăria Cărturești .
  • Exerciții cu câini de terapie de tip Dog Taxi  (plimbarea în grup a câinilor) – Asociația Dog Assist și voluntarii.
  • Standuri informaționale din domeniul academic (cercetare și educație), informații despre formări și servicii profesionale care permit încorporarea activităților asistate de animale – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (Departamentul de Psihopedagogie Specială), Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal.
  • Standuri pentru adopții animale și informare privind grija față de animalele adoptate, parada animalelor, ateliere pentru copii – Asociația Arca lui Noe, Asociația Trei Frați Pătați, Asociația Nuca, Asociația Ronda.
  • Colțul cunoașterii – Muzeul Zoologic al UBB
  • Standuri informaționale Asociații, ONG-uri și Școli Speciale cu posibilitate de colectare donații – Asociația Autism Transilvania, Școala Specială Transilvania, Asociația ADAM, Crucea Roșie, Pași Înainte.
  • Târg de produse hand-made pentru copii și animale (inclusiv produse ale unor artiști plastici clujeni).
  • Atelier de fotografiere a iubitorilor de pisici și de câini (dog-persons & cat-persons).
  • Caricaturi de oameni cu animale – Mihai Nistor.
  • Bufet Restaurant Agronomia.

Persoane de contact:

PROGRAMUL Ziua Interacţiunii Om-Animal, ediţia a 6-a:
10:00 – 10:30 – Deschiderea oficială a ZIOA (invitați oficiali USAMV CN, UBB, Primăria Cluj-Napoca și alții)
11:00 – 12:00 – Demonstrații de dresaj canin, dog dancing  & Agility – Pet Joy Sport
Scenă
13:00 – 14:00 – Exerciții cu câini de terapie (exemple din programul Keep calm with dogs – anti-stres pentru studenți) – Asociația Dog Assist
Ring
12:00 – 16:00 – Programul Prietenii cărților – Copiii citesc povești câinilor – Asociația Dog Assist și Librăria Cărturești
Ring
10:30 – 16:30 – Vizite ghidate ale Muzeului de Anatomie si Acvariul USAMV CN – echipa USAMV CN (studenți voluntari ai Facultății de Zootehnie)
16:30 – 17:00 – Concert despre oameni și animale – Trupa PsychoBand a studenților Facultății de Psihologie și Știinte ale Educației, UBB
Scenă