Valentin Dorel Pojar a depus jurământul pentru un nou mandat în calitate de primar al comunei Jucu

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Comuna Jucu este prima din județul Cluj unde a avut loc ceremonia de investire a primarului ales la scrutinul pentru „locale” din această toamnă, în prezența prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean. Un eveniment important și pentru aleșii locali, dar mai ales pentru cetățenii comunei care au validat, prin vot, realizările administrației din perioada 2016-2020, asigurând continuitatea proiectelor și programelor de guvernare locală.

Aflat la al doilea mandat de primar, Valentin Dorel Jucu a transmis următorul mesaj către concetățenii săi:

„Astăzi am depus jurământul pentru un nou mandat în calitate de primar al comunei Jucu, în prezența prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean.

Mulțumim dânsului pentru onorabila prezență, Jucu fiind prima comună din județ privind investirea primarului și a echipei de consilieri.
Tot pe această cale a fost validată noua componență a Consiliului Local Jucu, alături de care mi-am propus să înfăptuim cât mai multe obiective benefice comunității Jucu.

Am început un nou drum, în noua formulă, alături de care îmi doresc să avem o colaborare constructivă și eficientă, pentru ca, în următorii 4 ani, Jucu, cu toate satele aparținătoare, să prospere. Mă bazez pe buna credință a tuturor membrilor Consiliului Local și pe implicarea acestora, pentru a dezvolta cât mai mult și echilibrat condițiile de trai de la noi din comună.
Cu credință și încredere pășim pe acest drum și ne asumăm rolul în comunitate!
Mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi la sediul primăriei și tuturor celor care ne-au susținut și ne-au transmis mesaje de încurajare !
Comuna Jucu este prioritatea mea și a colegilor mei! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Primarul Valentin Dorel Pojar, la finalul unui mandat și debutul celui de al doilea

Membru PSD încă de la intrarea sa în politică, Valentin Dorel Pojar spune că a rămas fidel acestui partid, chiar dacă au existat „suișuri și coborâșuri”. „La noi, la țară, contează mai mult oamenii, nu contează neapărat partidul”, spunea acesta într-un interviu din perioada electorală. „Eu mizez pe faptul că jucanii mei vor ști să facă diferența între cei care muncesc pentru comunitatea lor și nu vor ține neapărat cont de un anumit partid”. Intrat în politică în 1997, Valentin Dorel Pojar este de părere că experiența l-a ajutat să aibă o bună strategie de campanie. „Eu mi-am pregătit un program pentru cetățenii comunei Jucu, așa cum am făcut de altfel și acum 4 ani (…), am arătat ce am făcut deja pentru comuna Jucu și am expus obiectivele finalizate sau în curs de execuție (…) și le-am prezentat mai ales obiectivele pentru următorii 4 ani. Acesta e ca un contract între mine și cetățenii comunei Jucu, un contract pe care eu mi-l asum”. Raportându-se la cele promise concetățenilor săi înainte de alegerile din 2016, acesta crede că a reușit să ducă la bun sfârșit aproximativ 90% dintre proiecte, ceea ce e un semn bun și pentru acest al doilea mandat, care începe în 2020.

Edilul din Jucu este de părere că actualul program, cu care a venit în campania electorală, ar putea fi mai ușor de dus la îndeplinire: „În primul mandat a fost mai greu pentru că nu aveam nimic pregătit, nu exista niciun proiect în derulare pe care să mă bazez; am luat totul practic de la zero”. În momentul de față, există diferite proiecte, în diferite stadii de realizare, care vor face mai facilă atingerea unora dintre obiective. „În primii doi ani din primul mandat am putut să fac doar «mărunțișuri»: schimbarea iluminatului în comună, căi de acces la biserici, diferite reparații și activități de întreținere; dar fără lucruri majore. Dar după 2 ani am început să dăm drumul la proiecte majore pentru comuna noastră. Jucu este acum un «șantier», pentru că avem deschise undeva la vreo 54 de șantiere, în toată comuna”.

Un „inventar” al reușitelor din primul mandat relevă că s-au pus la punct 19 puncte de acces wireless, pe teritoriul comunei, amenajarea sau modernizarea de locuri de joacă, drumuri comunale. Dintre proiectele pe fonduri europene, să amintim aici măcar următoarele: canalizarea, podul peste Someș (2 km; încă în derulare), un parc cu aparate de fitness în aer liber etc. Cele 5 proiecte de canalizare – care să acopere toate satele comunei – sunt acum în derulare, urmând să fie apoi pus în practică proiectele de asfaltare. „Am dat startul pentru desfășurarea licitației pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună”, spune primarul Pojar, referindu-se la ceea ce e de așteptat să se întâmple în cel de al doilea mandat al său la Primărie.

Proiectul acesta, ca și altele șapte, au fost depuse la CNI. Despre celelalte proiecte – mai vechi sau mai noi – aflate în diferite stadii (studii de oportunitate, studii de fezabilitate, proiecte tehnice etc.) vom avea prilejul să scriem în perioada care urmează din cel de al doilea mandat la Primăria Jucu al lui Valentin Dorel Pojar.
Succes primarului și consilierilor locali din comuna Jucu!

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău