”Săptămâna Altfel”, la Liceul Teoretic „Pavel Dan„ din Câmpia Turzii

În data de 6 aprilie 2015, în cadrul Săptămânii Altfel, intitulată „Să știi mai multe, să fii mai bun„ se desfășoară un proiect educațional adresat elevilor din clasele a X-a și a XI-a. Proiectul „Agenda 2015 locală„ accesat de către Liceul Teoretic „Pavel Dan„ din municipiul Câmpia Turzii.

Plecând de la idea că „vocea școlii„ este „ecoul comunității„ , proiectul educațional „Agenda 2015 locală„ gândit ca un dialog participativ, este un răspuns la Programul 2015 –Anul pentru o Administrație Deschisă, Interactivă: Ne consultăm, Propunem, Facem!„ al administrației municipale și are ca obiectiv următoarele:

– susținerea și facilitarea accesului copiilor și tinerilor la acțiunile comunității;
– asumarea de roluri și responsabilități de către elevi în viața socială;
-stimularea implicării elevilor în rezolvarea problemelor vieții comunitare, ca viitori factori decizionali ;
– conștientizarea valorii patrimoniului cultural local;
– înțelegerea estetică științifică, apartenența la o identitate locală.

Echipa care coordoneză proiectul este formată din: Petre Pop- Administrator Public, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, Ioan Lucian Șandru –director general al Companiei de Salubritate, director adjunct – Cristina Popa, Ioana Raluca Petran- profesor, Ovidiu Deoancă – profesor, Ioana Mandik – profesor Liceul Teoretic „ Pavel Dan„.

Evenimentul educațional oferă elevilor liceeni posibilitatea să răspundă la un chestionar pe tema „Agendei 2015 locală„ și să vină cu propuneri de denumire a Parcului Municipal.

Cea mai bună idee și cel mai original răspuns, va fi premiat de către Administrația locală cu o tabletă. Premierea are loc în data de 22 aprilie anul curent, la Liceul Teoretic „Pavel Dan„.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.