PSRO Cluj demască jaful la care este supusă Imprimeria Coresi

Filiala PSRO Cluj demasca filiera mafiota care a pus stapanire pe CNI Coresi SA in Iunie 2012. De atunci si pana in prezent, conducerea interimara a CNI Coresi s-a ocupat doar de extrase de carte funciara, oferte de pret si vanzarea activelor companiei. Corpul de Control al Primului Ministru a constatat in acest an 12 fapte de coruptie comise de catre aceasta conducere.

Chiar si intrarea companiei in insolventa a fost realizata prin intermediul unor acte false. Domnul Mircia Giurgiu, impreuna cu Prefectul Gheorghe Vuscan si d-nul Horia Uioreanu, fostul Presedinte de Consiliul Judetean au fost in audienta in data de 3. Iunie 2013 la Ministrul Culturii de la acea data, Daniel Barbu. In urma acelei intalniri, Ministrul a dat un ordin prin care s-a dispus stoparea vanzarilor abuzive. Ca urmare a acestui ordin, directorul general interimar al CNI Coresi, Ilie Marius Bogdan, a hotarat intrarea in insolventa, folosind acte false.

A urmat vanzarea fara licitatie a sucursalei Imprimeria Oltenia Craiova prin negociere directa, cu un singur ofertant, catre o firma din Galati, infiintata la finalul anului 2012.

Cumparatorul a revandut activul catre Kaufland, la o diferenta de cateva milioane de euro, suma care reprezinta o paguba adusa bugetului companiei si in bugetul Romaniei.

Cu toate ca toata conducerea CNI Coresi este cercetata de DNA, aceasta continua sa distruga sistematic compania. Astfel, la Craiova, toti salariatii sunt in somaj Tehnic, iar din banii primiti nu s-a finalizat noua constructie, situata pe o panta, langa un cimitir.
Cu toate ca au fost primite asigurari de la Secretarul de Stat in Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici, nici pana acum nu a fost oprit jaful, chiar daca aceasta companie este cu capital integral de stat, in subordinea Ministerului Culturii.

Si domnul Prefect Gheorghe Vuscan s-a implicat in salvarea sucursalei Imprimeria Ardealul Cluj si a primit asigurari de la Ministrul Culturii, domnul Ionut Vulpescu, ca va fi stopata distrugerea acestei sucursale. Cu toate acestea, miercuri, 21.10.2015, a aparut pe site-ul CNI Coresi anuntul de vanzare a intregii sucursale Imprimeria Ardealul Cluj in data de 06.11.2015

Asistam la o filiera mafiota de distrugere a acestei companii, cu toate ca DNA cerceteaza faptele de coruptie, oficialii Ministerului Culturii se comporta ca si cand ar fi complici cu acestia.

Nu dorim ca patrimoniul Imprimeriei Ardealul Cluj sa fie distrus, locurile de munca sa fie pierdute, si nimeni sa nu ia nicio masura.

Solicitam conducerii Ministerului Culturii sa stopeze jaful pe care conducerea CNI Coresi il savarseste de mai bine de trei ani, si sa stopeze vanzarea acestei sucursale. In nenumarate randuri, Consiliul Judetean Cluj si-a exprimat in scris preluarea acestei sucursale pentru a derula mai multe activitati in spatiile excedentare.

Adresam rugamintea domnului Prefect Gheorghe Vuscan sa intreprinda si in continuare toate demersurile legale pentru a salva acest brand clujean.

Conducerea Filialei PSRO Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii