Primăria Gilău va intra în “Reţeaua promotorilor pentru sate curate”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vineri, 13 decembrie 2013, va avea loc la Primaria Gilău cea de a patra întâlnire din cadrul proiectului „Reţeaua Promotorilor pentru Sate Curate” – PROIECT CO-FINANŢAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVEŢIEI PRIN INTERMEDIUL CONTRIBUŢIEI ELVEŢIENE PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ EXTINSĂ.”

Până acum în cadrul proiectului au avut loc 3 întâlniri la Ciucea, Mihai Viteazu şi Câţcău. Printre cei peste 150 de participanţi s-au numărat reprezentanţi ai primăriilor, consiliilor locale, instituţiilor, şcolilor, bisericii,  companiilor din zonele respective, dar şi studenţi de la USAMV Cluj-Napoca, cetăţeni şi alte părţi interesate.

În toate cele 3 întâlniri au avut loc dezbateri de calitate, interesul viu al participanţilor fiind menţiunt de prezentările făcute de companiile de salubritate care activează în zonele rurale participante în proiect: Eco 5 Ardeal, Crişul Huedin, Branter Vereş,  Ave Harghita Salubritate, Salubri Aleşd. Companiile de apă şi canalizare care au participat la dezbateri: Compania de apă Someş şi Compania de apă Arieşul au subliniat importanţa canalizării zonelor rurale, colaborării în proiecte de infrastructură de canalizare şi folosirea unor practici corecte de mediu pentru protejarea resurselor de apă, lucru atât de important, nu numai pentru locuitorii de la sate, dar şi pentru cei de la oraş care beneficiază de apa provenită din zonele rurale.

Dezbaterile au relevat importanţa şcolii ca promotor al dezvoltării durabile pentru comunitate. Angajamentul neformal pentru protejarea mediului al cadrelor didactice şi elevilor în toate cele 3 zone unde s-au desfăşurat întâlnirile a fost un alt aspect care a impresionat participanţii.

Comuna Gilău va găzdui aşadar în data de 13 decembrie, dezbaterea pe tema satelor curate, fiind selectată ca locaţie model de echilibru între modernitate şi tradiţie.

Proiectul este derulat în parteneriat de către Garda Naţională de Mediu, Comisariatul judeţean Cluj şi Liga Apărării Drepturilor Omului, filiala Cluj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Expert de mediu,

Mihaela BEU

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii