Penitenciarele din România se revoltă „Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”

Neplata integrală a drepturilor salariale restante de mai mult de opt luni provoacă Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare să organizeze joi 13 august la București un miting de protest. În semn de solidaritate, toți salariații din penitenciare vor purta banderole negre, pentru a susține acțiunile declanșate de SNLP.

“Doliu pentru pierderea demnității unei profesii”

Lașitate-Incapacitate-Minciună-Incompetență-Trădare-Abuz sunt cuvintele pe care Sindicatul le folosește pentru a descrie situația actuală. Fuga de răspundere și dialog social, lipsa soluțiilor pentru o finanțare decentă a sistemului penitenciar, dezorientarea salariațiilor, termenele depășite, lipsa de profesionalism și de reacție, orele suplimentare neplătite și atitudinea arogantă au condus pe rând la alegerea acestei soluții extreme.

Totul ar putea fi depășit dacă s-ar rezolva câteva revendicări majore. Prima este deblocarea a 1000 de posturi vacante. Raportul personal/deținuți (1:3) este alterat prin comparație cu alte state UE, iar unitățile și dotările sunt uzate moral și insuficiente. Alte cereri sunt: plata orelor suplimentare sau compensarea lor cu timp liber, achitarea drepturilor salariale restante, protecție pentru personalul din penitenciare și tragerea la răspundere a vinovaților pentru situația actuală.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii