Mesajul primarului comunei Jucu cu ocazia sfintei sarbatori de Boboteaza

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

La început de an și la finele unui ciclu important de sărbători creștine și laice – care a început cu celebrarea Sfântului Nicolae, a continuat cu Crăciunul (Nașterea Domnului), Anul Nou, Boboteaza și se va încheia mâine cu Soborul Sfântului Ioan Botezătorul (cinstirea celui care a înfăptuit Botezul Domnului – primarul din Jucu, dl Valentin Dorel Pojar s-a adresat locuitorilor comunei.

„Sfânta zi de Bobotează, prilej de sărbătoare a Botezului Domnului, să vă călăuzească pașii în acest început de an, credința să vă fie calea și speranța să vă binecuvânteze pe toate planurile. Eu vă doresc ca liniștea și sănătatea și iubirea să vă stăpânească casele și căminele fiecăruia.
La mulți ani!
Un an mai bun, mai împlinit și mai prosper!”

Valentin Dorel Pojar, primar comuna Jucu

Apele curative de la Jucu

În această zi specială din an, în care apa sfințită – aghiazma – a picurat pe creștetele binecredincioșilor, întărindu-le speranța și credința, se cuvine să ne amintim că în comuna Jucu binecuvântările apei sărate de la Jucu și ale nămolului sapropelic de aici, cu proprietăți vindecătoare.

În apele micului lac de la Jucu, de-a lungul timpului, s-au vindecat ori și-au ameliorat starea de sănătate generații întregi de localnici (și nu numai). Este timpul, deci, pentru a folosi proprietățile apelor sărate și ale nămolului de Jucu pentru a confirma statutul de stațiune turistică de interes local, pentru comună. Acest statut, bine gestionat, va aduce plusvaloare atât financiar, cât și ca imagine pentru comuna Jucu. Alături de alte obiective turistice pe care comuna le are, potențialul curativ al acestor ape este un argument în plus pentru ca, în cele din urmă, acest proiect aș comunei Jucu și al Consiliului Local, pentru care documentația a fost demult finalizată să intre, pe linie dreaptă.

Este de așteptat ca în anul 2020 să fie primit acest statut, iar proiectele de dezvoltare a unei infrastructuri turistice moderne să ia avânt, astfel ca în viitor faima proprietăților curative a apelor sărate de la Jucu să treacă chiar de granițele județului. Jucu are un potențial turistic real – să amintim aici lunca Someșului Mic, pădurile întinse, castelul și casa de vânătoare Teleki, necropola de la Gadalin din Dealul Crucii ș.a. –, iar administrația locală și cetățenii comunei pot, împreună, să facă acest proiect ambițios să devină realitate.

Statutul de stațiune turistică de interes local va permite, între altele, accesarea de fonduri europene, de granturi nerambursabile și, speră edilul comunei, va atrage și investitori privați, din Jucu sau din afara localității.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău