“Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda”, un proiect de succes din bani europeni

Compania de Apă Arieș continuă programul de investiţii finanțat din fonduri europene

5,87 milioane euro + TVA este suma care a rămas în comunitatea noastră prin demararea și implementarea proiectului “Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda.” Această finanțare a fost posibilă datorită demersurilor întreprinse de către CAA pentru accesarea economiilor realizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda–Câmpia Turzii” aferent perioadei 2007-2013.

Modernizarea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată din arealul de deservire al CAA, precum și achiziționarea de către CAA a unor utilaje și echipamente de ultimă generație, cu scopul de a crește capacitatea de operare, de a completa şi eficientiza capacitatea operatorului privind reducerea pierderilor de apă și, totodată, de a asigura creşterea randamentului de mentenanță a reţelelor de apă uzată, au reprezentat câteva dintre obiectivele proiectului. La această dată proiectul are un progres fizic de 95%.

Prin intermediul acestui proiect CAA a achiziționat mai multe utilaje moderne: trei buldoexcavatoare JCB 3CX, un buldoexcavator 1CX, autocombinat 10 mc, tractor cu remorcă, autoutilitară cabină echipaj 6+1, doua mini-încărcatoare frontale multifuncţionale, autocisternă 15000 l. Aceste utilaje ne vor ajuta la remedierea în timp util a avariilor și se vor putea realiza noi investiții în extinderi și reabilitări rețele.

De asemenea, s-au achiziționat echipamente cum ar fi: sistem de înregistrare a zgomotelor de pierderi cu logger; generator de impulsuri pentru localizarea conductelor nemetalice; loggeri de presiune şi de date; microfon cu protecție la vânt; obturator mecanic și hidraulic pentru conducte polietilenă; unitate mobilă de inspecţie video a racordurilor; sistem de încălzire şi recirculare apă caldă pentru autocurăţitoare combinate. Prin achiziționarea echipamentelor operaționale se urmăreşte eficientizarea capacităţii operatorului regional privind timpii necesari intervenţiilor asupra reţelelor din arealul deservit, asigurarea continuității furnizării apei potabile către consumatori și rapiditatea intervențiilor în caz de colmatare a rețelelor de canalizare sau a stațiilor de epurare.

,,Acest proiect a contribuit și la îmbunătățirea multor aspecte socioeconomice din Turda, Câmpia Turzii și comunele arondate: au fost create noi locuri de muncă pe perioada derulării proiectului; creșterea economică regională, prin îmbunătățirea infrastructurii; servicii eficiente și adecvate de apă potabilă și apă uzată, lucru ce va conduce la atragerea investitorilor în comunitatea noastră; creșterea calității vieții și mediului înconjurător și implicit îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din punctul de vedere al celor două servicii distribuite. Aceste investiții vor permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, ducând la o creștere a calității serviciilor oferite de CAA către cetățeni.,, Cristian Octavian Matei – Director General CAA.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.