Drept la replică PNL Câmpia Turzii la articolul „Cum a TOCAT PNL Câmpia Turzii 96 miliarde lei vechi, prin intermediul S.C Domeniul Public S.A.”

dp

Referitor la informaţiile publicate de portalul de ştiri www.clujmanifest.ro sub titulul  „Cum a TOCAT PNL Câmpia Turzii 96 miliarde lei vechi, prin intermediul S.C Domeniul Public S.A.”, facem următoarele precizări:

O dată cu câștigarea alegerilor în municipiul Câmpia Turzii, la nivelul anului 2012, PNL CÂMPIA TURZII, nu a câștigat funcții, ci responsabilități, nu ne-am dorit putere de dragul puterii, ci ne-am luat angajamente, angajamente pe care le-am respectat până azi, data publicării prezentului drept la replică.

Fideli acestor angajamente, putem afirma cu toată responsabilitatea că membrii PNL Câmpia Turzii și-au îndeplinit cu cinste, corectitudine şi profesionalism sarcinile care le-au fost încredinţate de către Consiliul Local şi Primarul municipiului.

Strict cu referire la acuzațiile aduse membrilor PNL Câmpiia Turzii care au făcut parte din conducerea administrativă a orașului, LOJIGAN DORIN NICOLAE – viceprimar și DRĂGHICI DUMITRU – director Domeniul Public S.A., în articolul mai sus amintit, acuzații defăimătoare susținute și distribuite de către PSD Câmpia Turzii, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. CU PRIVIRE LA SUMA DE 9.600.000 LEI:

Sumele achitate de către Primăria municipiului Câmpia Turzii în anul 2013 au fost de 5.600.000 lei, aferent anului 2013, respectiv 4.000.000 lei, aferent anului 2014, rezultând un total de 9.600.000 lei, pentru cei doi ani.

Suma de 9.600.000 lei reprezintă:

– cheltuieli cu salarii pentru angajații societății, membrii AGA, membrii Consiliului de administrație și membrii comisiei de cenzori;

– cheltuieli cu funcționalitatea societății – utilități (apa, gaz, energie electrică), publicitate, asigurări auto obligatorii, impozite pentru mașini și utilaje, lemne pentru centrala termică;

– investiții în utilaje;

– profitul societății.

Conform Statutului societății, scopul înființării S.C. Domeniul Public S.A. CÂMPIA TURZII a fost acela de a desfășura  activități de interes public, respectiv lucrări de reabilitare și asfaltare străzi și trotuare, amenajare și întreținere spații verzi, toate proprietatea domeniului public al municipiului Câmpia Turzii.

Față de această precizare, informăm opinia publică că suma de 9.600.000 lei a fost achitată societății pentru următoarele lucrări efectuate pentru Primăria Câmpia Turzii:

– reabilitarea şi asfaltarea următoarelor străzi: Ştefan cel Mare, Griviţei, Viitorului, prelungire Gh. Bariţiu, Traian, Daciei, Petru Maior, Dobrogeanu Gherea, Târnavelor, Zaharia Stancu, Aleea Plopilor, zona Pieţei Mari, Cucului, Livezii, Luncii, pista de biciclisti din Parcul Mare;

– amanajarea și întreținerea tuturor spațiilor verzi din municipiul Câmpia Turzii;

– înființare locuri de joacă în cartierele Șarât și Insulă;

– reparații și întreținerea locurilor de joacă și a parcurilor fitnes din municipiu;

– intreținerea instalațiilor electrice la toate imobilele aparținând Primăriei municipiului Câmpia Turzii;

– întreținere și reparații la fântânile arteziene;

– amenajarea și întreținerea Zonei de agrement „Trei Lacuri” + populare cu pește;

– amanajare Izvor Sâncrai;

– pietonala de pe strada Băii;

La cei 9.600.000 lei se adaugă sumele primite pentru lucrări executate terților.

2. CU PRIVIRE LA CALITATEA LUCRĂRILOR:

Toate lucrările efectuate de către S.C. DOMENIUL PUBLIC S.A. la nivelul drumurilor din municipiu erau supervizate de un RST-ist extern(responsabil cu starea tehnică).

Toate lucrările indicate la punctul 1 au beneficiat de garanție acordată beneficiarului, în speță Primăria Câmpia Turzii, conform contractului dintre părți, toate lucrările fiind recepționate de o comisie tehnică.

3. CU PRIVIRE LA INVESTIȚIILE “ÎN FIER VECHI” EFECTUATE DE CĂTRE SOCIETATE:

În ceea ce privește investițiile efectuate de către societatea S.C. DOMENIUL PUBLIC S.A. în cei doi ani, din actele contabile rezultă că pe parcursul celor doi ani au fost achizitionate următoarele:

– automotocositoare BCS;

– autoutilitară 3,5 t;

-scule de mică mecanizare, după cum urmează: motocositoare STIHL (2 buc), motofoarfeci (2 buc), rotopercutante MAKITA (2 buc), motofierăstrău cu lanț, talpă compactoare asfalt, motopompă, polizor unghiular 230 (2 buc), polizor unghiular 125 , demolator MAKITA (2 buc) motodebitator asfalt STIHL (2 buc), generator curent AGT (2 buc), mașină tuns gard viu (2 buc), mașină tuns iarba, mycompactor, barcă cu vâsle, ghilotină debitat pavaj.

Pozele prezentate în articol se referă la două cărucioare, casate și care nu se mai folosesc, la depozitul de sare + nisip, bancul de lucru al atelierului de lăcătușerie (aflat în responsabilitatea muncitorului) și două chiuvete montate în acest an, aduse de la policlinica Goldiș, ca urmare a lucrărilor efectuate acolo.

4. CU PRIVIRE LA MODIFICĂRILE LA STRUCTURA ȘI APARATUL TEHNIC AL SOCIETĂȚII:

La acest moment noul director a făcut următoarele modificări:

– a externalizat serviciul de pază al societății angajând o firmă privată pentru efectuarea serviciului de pază, lăsând fără loc de muncă un număr de 7 muncitori;

– a redus programul de lucru al muncitorilor cu o zi pe săptămână, trimițând acasă fără plată muncitorii 4 zile pe lună;

– a anagajat 5 persoane noi, dintre care 2 consilieri locali apropiați ai administrației locale, precum și un fiu de consilier local;

Precizăm că fondul de salarii a rămas același, putând astfel justifica angajarea noilor salariați, chiar daca pentru asta foștii angajați stau 4 zile pe săptămână în concediu fără salar.

Mai trebuie precizat ca d-l Drăghici Dumitru a părărsit postul de director începând cu data de 01 septembrie 2014, dată la care pierderea societății se situa la 300.000 lei, însă mai erau lucrări executate și care trebuiau achitate de către Primăria Câmpia Turzii. Acest aspect va fi relevat de bilanțul aferent anului 2015, după depunerea lui la Administrația Finanțelor Publice.

Un ultim aspect extrem de important este faptul că deși la preluarea societății de către d-l director Drăghici Dumitru, societatea se afla în pierdere, a încheiat anul 2013 cu profit, așa cum rezultă din bilanțurile publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Cu speranța că am clarificat atât aspectele legate de situația reală de la S.C. DOMENIUL PUBLIC S.A. cât și cele legate de activitatea membrilor PNL CÂMPIA TURZII în administrarea municipiului nostru,

Cu consideraţie,

DORIN NICOLAE LOJIGAN

Presedinte PNL CÂMPIA TURZII

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.