Despre Asociația Potaissa Art și evenimentul de inaugurare din Turda

În data de 25.09.2020 a avut loc evenimentul de inaugurare a asociației Potaissa Art din Turda, în curtea fostului colegiu ”Dr. Ioan Rațiu”. Echipa de organizare a avut grijă ca participarea să fie făcută cu respectarea normelor de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul evenimentului au fost desfășurate mai multe acte artistice precum concerte: Tania Feti, Andreica Ovidiu, Gadiel Petrache, Loredana Suruceanu, Ștefania Petric, Alexia Șuteu, Beatrice Simioana, Paul Țuțui ( interpretând la pian un fragment scurt din Ludovico Einaudi – Divenire și o compoziție proprie numită ”Sands of Memories” (Nisipurile Amintirilor ), expoziția doamnei Luminița Fuiorea, prezentată de Cornel Vana, portret desenat în câtea minute de către Baranyai Lőrinc , recital de poezie cu Dana Deac, acompaniată la chitară de Gadiel Petrache, spectacol despre emoțiile trăite în pandemie cu Loredana Suruceanu și Dragoș Pleșa.

S-a deschis o nouă poartă pentru cei cu idei de proiecte care pot aduce un plus de valoare comunității din care fac parte. Scopul asociației este de a organizarea, promovarea, coordonarea, impementarea și sprijinirea activităților științifice, artistice, culturale și educaționale din diferite domenii.

”Luca Sebastian a venit cu o idee genială, care mi-a plăcut din prima. Avea în minte să deschidă o asociație în Turda, prin care să îi facă pe oameni să se simtă bine. Știam că pandemia de COVID-19 a șters câteva zâmbete de pe fețele oamenilor, dar eram și mai sigur că nu de tot. Ideea mi-a surâs, categoric, așa că am acceptat să devin membru fondator. S-au făcut demersuri în ceea ce privește organizarea și implementarea ideilor de creare a asociației și nu peste mult timp, a ieșit la iveală. Ne dorim ca în viitor, Turda și nu numai, să aibă parte de o serie largă de evenimente caritabile, culturale și educaționale prin care să încurajăm oamenii din orice categorie de vârstă să se exprime și să trăiască liber. Suntem foarte deschiși în privința proiectelor venite de la atât de la companii, organizații, școli etc, cât și de la oamenii de rând care vor să facă ceva frumos pentru cei din jur. În viitor vom dori să organizăm evenimente cu scop caritabil, tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. De aceea, noi credem că prin artă dăruim viață.”- Dragoș Pleșa
Mulțumim colaboratorilor noștri: Primăria Municipiului Turda, Casa de Cultură Turda, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Teatrul Național Aureliu Manea Turda
Activitatea celor de la asociația Potaissa Art o găsiți pe pagina de Facebook: Asociația Potaissa Art. Pentru orice informație puteți să trimiteți un mesaj sau să sunați la numerele de telefon afișate pe pagină.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii