Acasă Administrativ ”Cum se alocă finanțările nerambursabile la Consiliul Județean Cluj…?”

”Cum se alocă finanțările nerambursabile la Consiliul Județean Cluj…?”

foto: clujazi.ro

Asociatia Tineri pentru Transilvania impreuna cu CS MMA Transilvania Cluj-Napoca au depus la inceputul acestui an proiectul ‘Clujul Artelor Martiale’ catre finantare la CJ Cluj.

Proiectul contine mai multe directii: Workshopuri, Demonstratii de arte martiale, Competitii sportive, Conferinte cu Speakeri din domeniul sportiv deschise publicului larg prin care se urmareste implicarea si integrarea clujenilor in domeniul sportiv, promovarea personalitatilor sportive in randul tuturor tinerilor din Cluj-Napoca, precum si oferirea de informatii utile referitoare la educatie, disciplina, importanta sportului in viata oamenilor, de ce nu este bine sa consumam droguri si alcool, promovarea sportului prin activitati specifice in randul tinerilor clujenisi etc.

”Ieri, 27 martie 2015 Asociatia Tineri pentru Transilvania a avut supriza neplacuta sa afle ca proiectul nu a fost nici macar nominalizat spre finantare. Am cerut cateva explicatii celor de la Consiliul Judetean, prin care sa primim un raspuns daca proiectul a fost eligibil, daca a fost citit, care sunt criteriile pentru care a fost respins de la finantare si cine face parte din comisia care aproba proiectele. Din nefericire am constatat ca nu putem sa discutam cu nimeni din comisia care stabileste eligibilitatea proiectelor si ne-am dat seama ca proiectul nostru nici macar nu a fost citit.

Tinem sa mentionam ca Asociatia noastra impreuna cu CS MMA Transilvania a organizat in data de 21.03,2015 evenimentul sportiv GALA UFT – Gala de MMA si Kickbox, eveniment la care au fost prezenti peste 2500 de persoane. Evenimentul a fost in aceeasi data si ora in care la Sala Polivalenta erau prezenti peste 7000 de persoane la evenimentul de handbal – Trofeul Carpati. Pentru GALA UFT Asociatia si Clubul Sportiv nu au beneficiat de nici un sprijin material din partea Primariei, Consiliului Judetean, Federatiei Share sau vreunei alte entitati de gen.

Vrem sa punem intrebarea: cum se dau finantarile catre ONG-uri?

Care este cel mai mare eveniment sau proiect din anul 2015 facut de Federatia Share pana in data de 21.03.2015 ?

A existat vreun eveniment cu peste 2500 de persoane organizat de vre-un ONG finantat de catre Primarie, Consiliul Judetean sau Federatia Share pana la aceasta data?”, se arată într-n comunicat de presa al Asociației.

In acest sens, Asociatia Tineri pentru Transilvania si CS MMA Transilvania cer public sa se faca cunoscute persoanele care fac parte din Comisia care a citit si evaluat proiectele depuse si sa se specifice care sunt criteriile de evaluare.

”Mentionam ca sunt ONG-uri care au primit dubla sau tripla finantare pentru proiecte care se refera la adunari religioase, festivaluri de mici si bere, intalniri anuale intre persoane de un anumit statut, concerte si tot felul de concerte, etc., si multe actiuni care nu au nimic in comun cu valorile si spiritul european al tinerilor.

Se poate primi finantare daca nu esti un ONG care promite si strange semnaturi pentru Campaniile Electorale ale acestor consilieri?

Se mai pot numi ONG-uri aceste entitati care primesc finantare de ani la rand doar pe baza de lobby si interese politice?

In final…
Asteptam cu interes un raspuns public privind modalitatea de evaluare a proiectelor depuse si numele persoanelor din aceasta Comisie, impreuna cu CV-urile lor pentru a vedea competenta demna de a face parte dintr-o astfel de comisie.

Catre cine se pot face contestatii pentru a reevalua toate aceste proiecte in care multi tineri au depus un efort considerabil?”, se arata in finalul comunicatului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version