Consiliul Județean Cluj oferă turiștilor o aplicație informatică în cinci limbi

Prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, Consiliul Judeţean Cluj îi invită pe clujeni și pe turiștii interesați să utilizeze cea mai nouă și mai interactivă facilitate digitală de informare turistică a județului Cluj – aplicația Cluj Tourism App.

Aplicația nou lansată prezintă atracții, obiective și trasee turistice din județul Cluj și oferă informații despre unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, transport și alte servicii utile potențialilor turiști și utilizatorilor care doresc să își planifice vizita în județ sau să aibă la îndemână o alternativă digitală cu un conținut structurat.

Fiind disponibilă în cinci limbi, respectiv română, engleză, franceză, maghiară și germană, aplicația oferită de Consiliul Judeţean poate fi descărcată gratuit, atât în format online, cât și offline. Utilizatorii se pot bucura în mod interactiv și prietenos de oferta turistică a județului Cluj, pot naviga și vizualiza rute sau salva locații și obiective preferate pentru crearea de itinerarii personalizate.

O completare firească a ofertei de servicii a Consiliului Judeţean

Lansarea acestei noi aplicații vine în completarea firească a ofertei de servicii și de facilități puse la dispoziția turiștilor de structura noastră de specialitate. Am convingerea că, alături de site-ul de promovare turistică clujtourism.ro și de utilizarea în acest scop a canalelor social media, această nouă facilitate va consolida prezența în mediul on-line a județului, cu consecințe favorabile în ceea ce privește creșterea numărului celor care aleg să ne viziteze” a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Aplicaţia e compatibilă cu noile telefoane de tip smartphone și cu device-urile tip tabletă care funcționează cu sistemele de operare IOS, Android și Windows Phone. Cluj Tourism App reprezintă o aplicație digitală de informare constantă, care facilitează urmărirea ofertei turistice a județului Cluj într-un mod interactiv și cu un impact vizual semnificativ în mediul on-line.

Ideea apariției unei astfel de aplicații a apărut în contextul noilor tendințe mondiale din industria turistică. Ele au reliefat o necesitate de adaptare, în mod individualizat, la cerințele consumatorilor și utilizatorilor care folosesc mediul online. Esteîn acelaşi timp  un instrument perfectibil, care se optimizează în mod continuu.

Această aplicație are rolul de a contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor turistice oferite, prin crearea unui canal de comunicare integrat între utilizatori și furnizorii de servicii turistice și conexe.

Centrul de informare turistică încurajează formularea de observații, propuneri și sugestii precum și implicarea tuturor celor interesați.

Aplicația Cluj Tourism se află în momentul de față în stadiul inițial de utilizare și  necesită optimizări constante a acesteia.  De asemenea are nevoie de actualizarea datelor și ficientizarea funcționalităților tehnice. Astfel, pot fi valorificate avantajele multiple ale acestui produs digital, iar publicul poate contribui la îmbunătățirea diverselor caracteristici tehnice și de conținut.

Reamintim faptul că aplicația ClujTourism App este un instrument digital cu aplicabilitate turistică. El este administrat de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj. Aplicația a fost dezvoltată de SC Tourist Informator SRL, operator economic care a câștigat licitația organizată de forul administrativ.  Oferta financiară a fost de 13.500 lei plus TVA, cu  cel mai mic cost dintre toate ofertele depuse pentru achiziţionarea acestui pachet de servicii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii