Comunicat de presă Primăria Câmpia Turzii

Prin decizia civila nr.459/2015, ramasa definitiva, pronuntata in recurs de Curtea de Apel Cluj in procesul castigat de catre dl Lojigan Dorin Nicolae impotriva Consiliului local/Primariei, municipiul Campia Turzii a fost obligat la plata unor despagubiri in valoare de 80.287 lei brut, din care s-au platit dlui Lojigan Dorin Nicolae 45.814 lei net.

Analizand motivarea deciziei , juristii primariei si ai consiliului local Campia Turzii, considera ca hotararea instantei de recurs omite sa cerceteze motivele de casare invocate in recurs de catre Consiliul local/Primaria municipiului Campia Turzii.

Potrivit dispozitiilor codului de procedura civila, hotararile definitive si cele date in recurs pot fi atacate cu, contestatie in anulare (art.503 si urmatoarele din cod).

Avand in vedere cele precizate anterior, precum si faptul ca autoritatile publice au datoria ca , daca exista posibilitatea ceearii unui prejudiciu unitatii administrativ – teritoriale, sa foloseasca toate caile legale de a preantampina astfel de situatii, Primaria municipiului Campia Turzii, in numele Consiliului local, a formulat cererea de “Contestatie in anulare” impotriva deciziei civile nr. nr.459/2015 pronuntata de Curtea de Apel Cluj, cerere ce a fost inregistrata la aceasta instanta sub numarul 55/33/2016.

Dar, pentru ca cererea “Contestatie in anulare” sa indeplineasca cerintele legale, trebuie sa fie aprobata si insusita de catre Consiliul local al municipiului Campia Turzii.

Datorita acestui motiv, Primarul municipiului Campia Turzii a solicitat introducerea suplimentara pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului local din data de 15.01.2016 si din data de 21.01.2016 a proiectului de hotarare privind insusirea de catre acesta a cererii de “Contestatie in anulare”.

Insa, consilierii locali PNL, UDMR, MP si ALDE, fie au absentat de la sedinta din data de 15.01.2016, ceea ce a facut ca sedinta sa nu poata fi tinuta pentru neandeplinirea cvorumului de sedinta, fie au respins indroducerea suplimentara pe ordinea de zi a proiectului de hotarare legat de cererea de “Contestatie in anulare”.

Intr-adevar, Consiliul local poate refuza promovarea unui astfel de demers, fie prin neprezentare, fie prin respingere, dar prejudiciul ramane prejudiciu, indiferent daca se aproba sau nu demersul juridic.

Nu putem garanta ca cererea de “Contestatie in anulare” va fi admisa sau respinsa, insa este obligatia fiecarui ales local de a nu produce, in exercitarea functiei, prejudiciu bugetului local, si de a nu se opune actului de justitie.

Intrucat, Curtea de Apel Cluj a fixat termen pentru solutionarea cerererii de “Contestatie in anulare” in data de 15. februarie 2016, iar potrivit hotararii consiliului local sedinta ordinara ar fi trebui sa aiba loc in data de 18.02.2016, Primarul municipiului Campia Turzii , avand in vedere celeritatea situatiei, a convocat consiliul local in sedinta ordinara in data de 11.02.2016.

Ne exprimam convingerea ca la sedinta din data de 11.02.2016 consilierii locali PNL, UDMR, MP si ALDE vor fi prezenti si vor vota, in cunostinta de cauza, cererea de “Contestatie in anulare”.

Anexam prezentului comunicat, cererea de “Contestatie in anulare”, inregistrata la Curtea de Apel Cluj sub numarul 55/33/2016.

SEMNEAZA,
Primarul municipiului Campia Turzii, Radu Ioan HANGA.

comunicat presa 2 (Medium)comunicat presa 3 (Medium)

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii