Sunteti aici:ComunicatComuna Jucu din Cluj va fi declarată stațiune turistică

Comuna Jucu din Cluj va fi declarată stațiune turistică

Publicat in data

Încă de la începutul acestui an, administrația comunei Jucu anunța că există perspectiva ca în 2020 localitatea să fie atestată ca stațiune turistică de interes local. Aflăm dintr-un comunicat al primăriei că „Pentru a sprijini dezvoltarea localităţilor care au potenţial turistic ridicat şi dispun de resurse turistice, dar sunt situate în zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, vor fi completate criteriile de atestare a staţiunilor turistice în sensul permiterii sistemelor individuale de colectare şi epurare, ce asigură acelaşi nivel de protecţie ca şi sistemele centralizate de canalizare şi epurare. În România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local.”
Demersurile au fost inițiate de ceva vreme, iar despre momentul actual, despre palierul pe care s-a ajuns, primarul comunei Jucu, dl Valentin Dorel Pojar, a declarat în exclusivitate pentru Cluj Manifest:

„Cunoscând faptul că pe teritoriul comunei noastre există zone cu apă sărată naturală, am identificat oportunitatea inițierii unui proiect care să ofere posibilități de finantare si dezvoltare în acest sens. Am inițiat demersurile în urmă cu ceva timp, am obținut și licența de exploatare de la ANRM (Agenția Națională de Resurse Naturale), iar acum efectuăm demersurile privind obținerea autorizației de exploatare, pentru a identifica și stabili volumul acestor izvoare naturale și calitățile balneare pe care acestea le dețin”.
Valentin Dorel Pojar, primar comuna Jucu

Să trecem în revistă măcar câteva dintre criteriile care sunt cerute pentru a îndeplini condițiile de „stațiune turistică de interes local”, așa cum reies ele dintr-un îndrumar publicat pe platforma https://www.administratie.ro/.

– Administrația publică din stațiunile turistice de interes local va fi obligată să aducă numărul minim al locurilor de cazare la 100
– Este nevoiă să se amenajeze săli de fitness, locuri de promenadă și spații comerciale, condiții obligatorii pentru ca localitatea să primească și/ sau să își păstreze statutul de stațiune turistică;
– În stațiunile de interes local va trebui să existe minim două terenuri de sport;
– Stațiunile de interes local vor trebui să dispună de asistență medicală balneară și un parc;
– Se vor amenaja minim două terenuri de joacă pentru copii;
– O altă condiție ca stațiunile de interes local să dispună de centre de informare si promovare turistica, aflate în legătură online cu unitățile de cazare.
– Veniturile obținute de consiliile locale prin taxa hotelieră vor trebui utilizate în principal pentru dezvoltarea turismului și finanțarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...