Compania de Apă Arieș: Lucrările de reabilitare a clădirii CT15, aproape de finalizare

Lucrările de reabilitare a clădirii ce a avut rolul în trecut de Centrală Termică (CT 15), din cartierul central de blocuri, sunt aproape de finalizare. În paralel cu lucrările derulate la sediul central al CAA s-au executat lucrări de reabilitare a clădirii CT15 ce va găzdui laboratorul metrologic, birourile angajaților de la direcția producție, un atelier mecanic, magazia de materiale și arhiva societății.

Clădirea este prevăzută în proiect cu parter și etaj, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 770 de mii de lei. Lucrările de extindere a spațiilor operaționale fac parte din contractul cu denumirea: „Reabilitare clădiri și spații operaționale” din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii’’.

,,Prin implementarea programului finanțat din Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, s-au creat premisele unei dezvoltări durabile, conforme cu obligațiile asumate de Compania de Apă Arieș. Pentru continuarea investițiilor în infrastructura din arealul de operare, CAA va accesa o finanțare de circa 160 de milioane de euro fără TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Compania de Apă Arieș se numără printre primii operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca principală sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite.

Etapa a II-a a proiectului va asigura serviciul de alimentare cu apă în tot arealul deservit. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 %. ,, Cristian Octavian Matei – Director General CAA

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii