Câmpia Turzii / Viceprimarul Avram Gal: Aministraţia publică locală se implică în problemele tineretului din municipiu

În data de 26 mai anul curent a avut loc la Primăria Municipiului Câmpia Turzii o întâlnire cu un grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan.

Reprezentantele liceului au discutat cu viceprimarul localităţii Avram GAL despre posibilitatea reabilitării sălii de sport existente şi reamenajarea acesteia la un standard european.

Elevele liceului sunt implicate la ora actuală într-un proiect tip ADVOCACY- care va fi promovat la nivel naţional prin intermediul Centrului Raţiu pentru Democraţie. Proiectul intitulat CETAŢENIA ACTIVĂ PRIN IMPLICAREA TINERILOR, se doreşte a fi unul cu impact real, în urma căruia să se obţină fonduri din bugetul local, naţional sau chiar fonduri europene.

Grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan: Domnule viceprimar dorim să vă adresăm câteva întrebări referitoare la sala de sport a Liceului Teoretic “Pavel Dan. Având în vedere faptul că sala de sport a liceului a fost contruită în 1974 şi că de atunci singura lucrare de reamenajare a fost schimbarea hidro-izolaţiei în 2013, această intervenţie fiind datorată faptului că plouă în sală, ce părere aveţi despre nevoia reamenajării sălii de sport?
Viceprimar Avram Gal:  cunosc foarte bine situaţia sălilor de sport din Municipiul Câmpia Turzii. La nivelul municipiului există două săli de sport europene, şi anume:  la şcoala ”Avram Iancu” şi la Şcoala ”Mihai Viteazu”. Avem aceeaşi problemă ca şi dumneavoastră. Cunoaştem situaţia dumneavoastră de la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”. În acest moment noi avem în derulare  un proiect de un milion opt sute de mii de Euro,  unde şcoala arondată Liceului Teoretic ”Pavel Dan ” se va recondiţiona şi va avea o sală de sport performantă la nivel european, însă dorim reabilitarea sălii de sport şi la liceul dumneavoastră. Sunt deja câteva proiecte propuse. Eu am avut aproape în fiecare lună şedinţă cu toţi directorii şcolilor şi am identificat problemele cu privire la modernizarea şcolilor din Câmpia Turzii. În decursul acestei luni, posibil luna viitoare vor fi deschise procedurile pentru fondurile europene, iar în momentul în care vor apărea, noi o să propunem şi proiectul dumneavoastră, ca să vă puteţi desfăşura activitatea în condiţii optime .

Grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan: de când cunoaşteţi această problemă?

Viceprimar Avram Gal: de anul trecut cunosc problemele acestui liceu şi sunt conştient că trebuie rezolvate, însă acum suntem în curs de soluţionare. Bineînţeles că sunt multe de făcut şi le vom lua pe rând, însă acest început este de bun augur .

Grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan: Dorim, dacă se poate, să accesăm fonduri din bugetul local, naţional sau chiar din fonduri europene sau să obţinem sponsorizări de la persoane fizice şi juridice. În urma unor chestionare efectuate în rândul elevilor de la liceu,  un număr de 25 de elevi au dorit să se implice ca voluntari şi alte 6 persoane financiar în acest proiect, fiind optimişti că numărul acestora va creşte. Poate unele persoane nu vor considera acest proiect de anvergură, ci doar un obiectiv principal pentru a-l soluţiona, însă performanţele sportive ale elevilor, precum calificări la nivel judeţean, obţinerea premiilor I, II sau III a echipelor de volei, handbal fete, băieţi, fotbal baieţi, obţinute aproape anual, dovedesc contrariul. Ce soluţii consideraţi că ar putea exista pentru finalizarea acestui proiect?Dumneavoastră aţi dori să vă implicaţi ? Dacă da, în ce fel ?

Viceprimar Avram Gal: trebuie să discutaţi cu doamna director ca să identificaţi problemele pe care acel număr de voluntari sunt capabili să le rezolve, iar noi, administraţia publică, putem să venim în ajutorul dumneavoastră ca să vă sprijinim şi să vă ajutăm cu ce e nevoie, pentru a duce la bun sfârşit acest proiect. Desigur că noi cunoaştem nevoile comunităţii, însă şi voi puteţi sesiza administraţia publică pentru a soluţiona problemele de la nivel local. Am înţeles care este dorinţa voastră, iar în cel mai scurt timp, o sa contactez câţiva agenţi economici din municipiu, care ar putea sponsoriza proiectul dumneavoastră. De asemenea, şefa de Serviciu Investiţii, Mirela Iurean, prezentă şi ea la discuţie, va supune analizei acest proiect pe care l-aţi adus în vedere, stabilind o anumită sumă necesară pentru reabilitarea sălii de sport.

Grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan: acest proiect este o Campanie de Advocacy, care va fi promovată la nivel naţional, prin intermediul Centrului Raţiu pentru Democraţie şi al partenerilor. Acesta se desfăşoară la mai multe şcoli, în mai multe oraşe din ţară şi are ca scop implicarea în problemele comunităţii locale.

Viceprimar Avram Gal: îmi place să soluţionez problemele cetăţeneşti şi chiar mă bucur că voi tinerii vă implicaţi în problemele comunităţii locale.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii