„Aurelia Cristea: Toate măsurile de stimulare economică și dreptate socială, anunțate de Guvernul Ponta, se regăsesc în bugetul negociat și agreat cu organismele internaționale”.

Președintele PSD Cluj-Napoca, ministrul Aurelia Cristea, a declarat, joi, că România va avea în 2015 un buget sănătos care va duce la respectarea promisiunilor făcute de Guvern românilor.
„În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, indexarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2015, creșterea salariului minim, dublarea alocațiilor pentru copiii din familii cu venituri reduse, indexarea indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, majorările salariale convenite cu sindicatele din educație și sănătate, au fost catalogate ca ‘pomeni electorale’. De asemenea, măsurile privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și scutirea impozitului pe profitul reinvestit au fost la fel de aspru criticate și considerate nesustenabile. Iată că prin proiectul de buget, Guvernul Ponta demontează toate aceste atacuri lipsite de fundament, iar măsurile de stimulare economică, cât și cele de dreptate socială vor fi menținute”, a spus Aurelia Cristea.
Totodată, Aurelia Cristea a arătat că sănătatea și educația au fost și reprezintă o prioritate a Guvernului Ponta. “Toate acordurile încheiate cu privire la creşterea veniturilor persoanelor angajate în sănătate şi în educaţie, sunt incluse în buget”, a precizat Aurelia Cristea.
Potrivit președintelui PSD Cluj-Napoca, bugetul pe 2015 nu prevede nicio creștere suplimentară de taxe și impozite, unele dintre acestea urmând să fie reduse.
“De exemplu, TVA pentru pachetele turistice all-inclusive va fi redusă de la 24% la 9%. Este o decizie care va ajuta sectorul turistic să fie mult mai competitiv la nivel internațional. Mai mult taxa pe construcțiile speciale va înregistra o scădere de la 1,5% la 1%”, a adăugat ministrul.
Potrivit președintelui PSD Cluj-Napoca, un stat cu adevărat puternic este un stat care are grijă de toți cetățenii săi, iar utilizarea sintagmei de “pomeni electorale” în ceea ce privește drepturile legale ale cetățenilor este abuzivă și discriminatorie.
Aurelia Cristea a adăugat că, adevărul celor spuse de Guvernul Ponta în timpul campaniei electorale se confirmă prin țintele bugetare agreate cu organismele internaționale, inclusiv în ceea ce privește deficitul.
“Într-adevăr mai sunt mulți pași de făcut, însă ceea ce este cel mai important este că s-a creat un fundament solid și cred cu tărie că prin consens politic, prin colaborare între toți actorii politici și sociali și lăsând deoparte declarațiile mincinoase și incendiare putem construi acea Românie pe care cu toții ne-o dorim, iar rezultatele economice pozitive vor fi resimțite de cât mai mulți români”, a adăugat Aurelia Cristea.
Președintele PSD Cluj–Napoca le solicită colegilor din opoziție să dea dovadă de responsabilitate față de români, să voteze bugetul pe 2015 și să nu se opună dezvoltării economice a României.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.