Actualizarea datelor din Registrul Agricol – o prioritate pentru administrația locală din Jucu, la începutul anului 2021

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

A mai rămas foarte puțin timp până când anul 2020 se va încheia și vom intra în 2021, un an pe care toți ni-l dorim mai bun, mai sigur, mai… sănătos!

„Sănătate, că-i mai bună decât toate!”

Primarul comunei Jucu, dl Valentin Dorel Pojar, le urează concetățenilor săi, și prin intermediul publicației noastre, ca anul 2021 să le aducă neamurile, prietenii și vecinii aproape. În acest an al pandemiei de coronavirus am aflat cu toții cât de importante sunt legăturile dintre oameni, comunicarea directă, gesturile simple, ajutorul primit la timp și întrajutorarea – care păreau/ erau atât de firești până cu mai puțin de un an în urmă. Vechea urare „Sănătate, că-i mai bună decât toate!” nu a fost niciodată mai actuală ca în această perioadă pe care o traversăm!

Restricții și limitări, pe final și început de an”

Sărbătorile de Iarnă din acest an vin cu restricțiile specifice perioadei pandemice. Limitarea numărului de persoane care pot să petreacă într-o singură locație face ca multe dintre obiceiurile specifice acestui moment din an să nu mai aibă amploarea de altădată. Reuniunile nu sunt permise decât cu un număr limitat de persoane, în aceeași locație, păstrându-se recomandările de distanțare socială…
Ne aflăm pe finalul anului 2020 – un an cu multe challenge-uri pentru comuna Jucu, atât în context politic (alegerile locale, alegerile parlamentare), cât și economic și sanitar (impactul pandemiei de Covid-19 s-a resimțit, la nivelul comunei, ca și în fiecare familie în parte) ori în context administrativ. Iar anul 2021 va fi – și pentru Primărie, pentru Consiliul Local ca și pentru locuitorii din Jucu – un an cu multe așteptări pentru toți jucanii, în plan familial, economic și administrativ. În Jucu va începe, de asemenea, acțiunea de vaccinare a populației (informațiile cu privire la această acțiune vor fi anunțate la momentul potrivit).

Actualizarea datelor din Registrul Agricol – încă din primele zile ale anului 2021

Câteva dintre versurile „Plugușorului” spun așa: „Semne bune anul are/ Semne bune de belșug/ Pentru brazda de sub plug”. Aceste câteva versuri rostite de sute de ani de cetele de copii din satele românești, la cumpăna dintre ani, ne-au adus aminte că anul 2021 va începe, și în localitățile județului Cluj, cu o amplă acțiune de actualizare a datelor din Registrul Agricol.

Primarul comunei Jucu, reales în această toamnă, alături de consilierii locali (din vechiul și din noul mandat) a înțeles că reîntoarcerea la o viață normală, fără restricții, stări de alertă, stări de urgență ș.a. nu va fi posibilă dacă chestiunile uzuale, cu dead-line-uri specifice și clare, nu se rezolvă „ca și cum am trăi în vremuri normale”. Și ne referim aici în primul rând la o serie de demersuri administrative, în care sunt implicați, ca parte a acestui demers, și cetățenii comunei.
Chiar de la debutul anului 2021, de exemplu, trebuie făcută actualizarea datelor din Registrul Agricol, în conformitate cu prevederile din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008. Mai multe detalii vor fi anunțate pe toate canalele de promovare (inclusiv în social media) ale Primăriei din Jucu.

Cetățenii comunei Jucu sunt invitați să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol la următoarele termene:

„a) între 5 ianuarie şi ultima zi lucrătoare a lunii februarie, pentru datele anuale
privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosinţă, clădirile şi mijloacele de
transport cu tracţiune animală şi mecanică, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru
agricultură şi silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu
personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum şi modificările intervenite în cursul
anului precedent în efectivele de animale pe care le deţin, ca urmare a vânzării-cumpărării,
a produşilor obţinuţi, a morţii sau a sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieşiri;
b) între 1 şi ultima zi lucrătoare a lunii mai, pentru datele privind categoria de
folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv;
c) persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare date, pentru a fi înscrise în
registrul agricol, şi în afara termenelor prevăzute la lit. a) şi b), în termen de 30 de zile de
la apariţia oricărei modificări.”

Detalii cu privire la această acțiune găsiți și la sediul Primăriei din Jucu.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău