Tânără din China, care nu respecta scopul șederii în România depistată de polițiștii Clujeni

În urma acțiunilor efectuate de polițiștii de imigrări din Cluj, aceștia au depistat o tânără, din China, care nu respecta scopul șederii pe teritoriul României și de asemenea, desfășura activități lucrative fără forme legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca.

În consecința, a fost dipusă măsura revocării dreptului la ședere, iar pe numele tinerei a fost emisă o decizie care o obligă să părăsească România în termen de 30 de zile. Reprezentanții societății comerciale au fost sancționați deoarece nu aveau documentele prevăzute în lege pentru desfășurarea de activități lucrative. Amenda aplicată acestora pentru nerespectarea prevederilor legale este în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfăşurat, la data de 30 iulie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie, în vârstă de 25 de ani, din China, titulară a dreptului de ședere temporară pe teritoriul României, în scop de reîntregirea familiei, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, respecti fără a deţine aviz de muncă sau contract de muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptul de ședere, pe numele său fiind emisă o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească România în cel mult 30 zile. Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru primirea la muncă fără aviz de muncă, în conformitate cu prevederile OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

sursa foto: pressalert.ro

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii