Sunteti aici:Clujul Elitelor și ValorilorImplicarea unui tânăr asistent univ. în rezolvarea problemelor studenților UTCN.

Implicarea unui tânăr asistent univ. în rezolvarea problemelor studenților UTCN.

Publicat in data

 

Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca este una din cele mai prestigioase din cadrul Universităţii Tehnice Cluj, la rândul ei o bornă în învăţământul universitar clujean şi nu numai.

Marcel Ghindea Gabriel, asistent universitar al Facultăţii de Construcții din Cluj-Napoca atrage atenţia asupra viitoarei necesităţi de proiectanți și constructori în vederea dezvoltării infrastructurii în zonele metropolei clujene: „Având în vedere că Municipiul Cluj-Napoca candidează la titlul de capitală culturală europeană pentru anul 2021, iar centrul istoric al Clujului va necesita o reabilitare treptată, astfel încât avem nevoie de proiectanți și constructori avizați în acest domeniu”.

Rep. Ce înțelegeți prin proiectanți și constructori avizați în acest domeniu?

M.G. Din punct de vedere tehnic-profesional o persoană (inginer) avizată spre a proiecta și a coordona lucrări care implică reabilitări de clădiri, necesită absolvirea unor cursuri suplimentare post universistare, privind reabilitarea și consolidarea construcțiilor, iar d.p.v.d al firmelor (constructorilor) necesită o echipă formată din personal calificat și o experiență similară.

Rep. Domnule Ghindea, dumneavostră ați participat la multe întruniri din cadrul proiectului Clujul Elitelor și Valorilor, doriți să organizăm în 2014 o dezbatere pe tema construcțiilor?

M.G. Desigur, pentru că intru în contact cu tinerii care-și crează un drum în viață în domeniul construcțiilor. La aceste dezbateri ar putea participa firme mari din domeniul construcțiilor care pe viitor ne-ar putea acorda sprijin în îndrumarea studenților pe perioada verii în stagii de practică, încercându-se o dezvoltare profesională încă din timpul facultății.

Rep. Care este relația dumneavoastră cu studenții?

M.G. Relația mea cu studenții este destul de bună, având în vedere că nu am absolvit de mult timp Facultatea de Construcții din cadrul UTCN, așadar sunt alături de studenții mei în permanență, oferindu-le sfaturi de câte ori au nevoie și sunt mereu cooptat la discuții care vizează tema locurilor de muncă.

Rep. Cum decurge relația dumneavostră cu colectivul din Facultatea de Construcții?

M.G. Avem o relație solidară, deoarece suntem mulți tineri care le predăm studenților în catedră și ne consultăm reciproc în toate problemele.

De asemenea, Marcel Ghindea Gabriel urează tuturor studenţilor, colegilor și conducerii „Sărbători Fericite” si un an cât mai bun, plin de realizări.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...