De la „Papamobil” la „Bibliobus”! Lectură în parc cu biblioteca mobilă!

Dupa modelul „Papamobilului”Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj inventează “Bibliobusul”. Programul „Lectură în parc” iniţiat anul trecut, continuă și în 2015.

În zilele de 13, 20 şi 27 august 2015, între orele 14.00 şi 20.00, în Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” va fi amenajată o zonă de lectură în aer liber. Aici cu ajutorul „Bibliobusului”, serviciul Biblioteca Mobilă pune la dispoziția doritorilor cărţi şi reviste. În același timp pentru copii se vor organiza lecturi în grup, ateliere de creaţie şi desen sub îndrumarea bibliotecarilor.

Doritorilor li se vor elibera pe loc permise de intrare la bibliotecă. Este nevoie de un act de identitate, cupon de pensie pentru pensionari, carnet de elev şi prezenţa unuia dintre părinţi sau tutore legal pentru copiii minori. Eliberarea permisului de intrare pentru pensionari şi şomeri este gratuită! Costurile pentru permise sunt: pentru adulţi – 14 lei/legitimaţie; pentru preşcolari, elevi, studenţi –  6 lei/legitimaţie, valabilitatea acestora fiind de 5 ani.

Bibliobusul bibliotecii judeţene are în dotare circa 2000 de documente: cărţi de referinţă; cărţi pentru învăţărea limbilor străine; cărţi de informatică; cărţi de economie casnică; beletristică pentru adulţi; bibliografie şcolară; carte pentru copii; filme şi muzică, precum şi o colecţie de jocuri şi jucării pentru copii.