Informație șoc: Bătălie acerbă la IPJ Cluj

ipj

Surse apropiate din USL Cluj ne-au confiat faptul că în termen de 6 zile, Chestorul Ioan Păcurar de la IPJ Cluj va fi demis.

Conform surselor noastre din cabinetul minsitrului Radu Stroe, Ioan Păcurar a fost chemat vineri, 15 februarie, la secretarul de stat Anghel Andreescu, care ia pus în vedere să accepte o funcție inferioară sau să-și caute servici.

USL Cluj poartă o bătăle acerbă pentru promovarea apropiaților pentru funcțiile din IPJ Cluj. Fostul ministru, Ioan Rus, îl vrea pe Comisarul Șef Rusu Valentin de la IPJ Cluj (Șef Serviciu Judiciar), cunoscut ca un aproiat al psdiștilor: Apahidean  Alexandru, Apahidean Vasile, Ioan Rus, Vasile Dâncu.  Toți cei menționați îl susțin pe Rusu Valentin, zis Chinezu, de la Poliția de Criminalitate.

În contra-pondere, aripa liberală condusă de Horia Uioreanu și Toma Rus, fostul șef de la crimă organizată îl susține pe Comisarul Șef Oltean Horia, actualul Șef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate.

Opoziția din Cluj, în frunte cu senatorul Alin Tișe și primarul Emil Boc îl susține pe Marcel Bonțidean, actual Șef al Poliției Municipiului Cluj-Napoca și pe locțiitorul acestuia, Zaharie Ciorbă.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne, susțin că în lipsa unor propunei viabile pentru funcțiile de comandanți, județul va fi monitorizat timp de 6 luni de un Ofițer superior de la Corpul de Control de la Ministerul de Interne, după care funcția de Inspector Șef și de Adjunct, vor fi puse la concurs la nivel alternativ între PSD și PNL.

Surse apropiate actualului Șef IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, susțin că acesta nu și-a spus ultimul cuvânt. Păcurar este susținut de către lojile masonice din Cluj precum și de Ioan Rus.

A treia variantă puțin plauzibilă este cea a comisarului Șef, Roșu Gelu, Șef al Secției de Poliție 3 Gheorgheni, fost Șef la Serviciul Român de Informații și Protecții Interne Cluj, care este susținut de Oltean Gelu, subsecretar de stat și Șef al DGPI la nivel național. Roșu Gelu cunoscut ca mâna dreaptă a Generalului Virgil Ardeleanu, zis Vulpea, arbitrul promovărilor în Cluj în IPJ, întrucât chiar și soția lui este Șef Serviciu Administrativ al IPJ Cluj.

Ionuț GEANĂ

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.