Urletul lui Emil Boc, nelegănatul

WP_20140330_061 WP_20140330_062 WP_20140330_063 WP_20140330_064

Continuăm „epopeea” Boemei teroriste, începută zilele trecute. (AICI, este minima introducere a poveştii care va dura mult, pentru că primarul meloman Boc nu are timp de cetăţeni şi e greu de crezut că va aplica legile.)

Comentariile cititorilor îmi indicau faptul că unii consideră articolul ar fi oarecum exagerat, pentru că nu ar fi existat program sau concerte demente, până la ceas de dimineaţă, la Grădina de vară „Boema”. De aceea, continuăm exact cu acest aspect, de fapt cu chiar începutul nebuniei. Mai exact cu inaugurarea bombei, cu şi fără decibeli la maximum, numită Grădina de vară „Boema”.

La primarul Boc în mapă există, pe lângă slana şi ceapa specifică edililor politruci parveniţi brutal, un document. Are numărul de înregistrare 246812-1 din 29 iulie 2013. Se poate citi, în facsimil complet, mai sus. Chiar recomandăm a fi citit. De fapt, este o cerere de audienţă adresată primarului Boc. Nici până azi, primarul nu i-a primit în audienţă pe vecinii terorizaţi de balamucul crâşmăresc. Nu insist acum asupra tuturor aspectelor din documentul respectiv. Cine doreşte poate să îl consulte. Insist doar asupra următoarelor pasaje:

„Inaugurarea (Boemei n.r) a constat într-o serie de 10 concerte, susţinute în cursul a 10 zile, LIVE, ce au durat până noaptea târziu (Omul cu şobolani, „Urletul”, Viţa de vie şi alţii. Zilnic programul, durând, până când noi, vecinii, axasperaţi de nivelul zgomotului, am chemat Poliţia.”

„Faţă de repetatele noastre sesizări (aproape zilnice) şi audienţe la toate serviciile ni s-a solicitat să avem încredere în autorităţile publice că vor lua toate măsurile legale care se impun.”
Asta, cu încrederea în autorităţi, m-a năucit.

Cântec de leagăn de trezit pruncii

boema programAcesta este afişul cu concertele inaugurării. Artiştii nu au nici o vină în ecuaţie. De exemplu, „Luna Amară” este una dintre formaşiile mele preferate. Ei prestează, dacă li se cere sau li se achită onorarii.

(Glumind, este evident că la aceste concerte au fost alese formaţii cu nume strâns legate de balamucul numit „Boema”.
Astfel: David and Six Martini. O incurajare la consumul exagerat de alcool.
Omul cu şobolani. E clar că „omul” e Băsescu, şeful lui Boc şi „şobolanii” sunt politrucii ierarhic inferiori marinarului.
Urletul. E vorba de măsurătorile de decibeli care depăşesc plafonul legal, în zona „Boema”.
Luna amară. Păi, la săracii vecini numai dulce nu le e noaptea.
Viţa de vie. Evident, este un omagiu adus consumatorilor, care chefuiesc până târziu. Ei e musai să fie din viţă, adică neam, de vie şi să le placă vinul şi coniacul, băut dis- de- dimineaţă.)

Lăsând gluma la o parte, în cadrul concertului, când vecinii au chemat Poliţia, pentru că nu puteau dormi, artista Magda Puskas le-a cântat piesa „Mama când m-o legănat”. Magda, dragă, mămicuţa ta, atunci cânt te legăna, nu locuia pe strada Iuliu Maniu din Cluj, că te legăna degeaba. Nu mai dormeai tu în copilărie, veci. (Videoul este înregistrat la Boema). Nu e musai de ascultat toată piesa, ci doar ultimele secunde când publicul zbiară, fluieră, aplaudă. E clar că aşa s-a întâmplat până la orele dimineţii, zile în şir, şi aşa se va întâmpla şi în viitor.

Dacă un asemenea scandal nocturn, în centrul oraşului, e acceptat de primarul Boc, edilul ar trebui să fie solist vocal în formaţia „Urletul şi orbetele”. Trebuie să fii surd, de amândouă urechile, şi miop bine, să nu înţelegi că aşa ceva e inacceptabil, într-un oraş precum Clujul. Sper că cititorii, care au spus că cele scrise de Boema sunt exagerări, să fie mai lămuriţi. O să îi mai lămurim şi cu alte documente. Desigur, Boc nu se va lămuri, în veci. Pe el, la cum se comportă cu clujenii, nu l-a legănat nimeni când era copil, ca să priceapă şi să ţină minte ce e liniştea…

Adrian Cinpoeru

1

2

3

 

4

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii