În 3 iulie, instanța decide dacă Grădina de Vară Boema își închide activitatea, iar coșmarul vecinilor va înceta

Vecinii de lângă Grădina de vară BOEMA se judecă de peste 2 ani cu proprietarii localului, în mod special din cauza gălăgiei pe care terasa o produce pe timp de noapte.

Programul Grădinii de Vară Boema a fost anul trecut, conform declarațiilor vecinilor și orarului primit de la primărie de la 11:00 la 04:00, urmând curățenia generală (cu zgomot) și s-a ajuns cu funcționarea aproape NON-STOP

În Cluj-Napoca există două hotărâri de CL, care se aplică și azi:

Hotărârea 411/2008 privind reglementarea unor activități care se desfășoară în municipiul Cluj-Napoca și creează disconfort  vecinătăților, în art. 1 este stipulat că: se interzice persoanelor fizice şi juridice desfăşurarea activităţii la terasele de alimentaţie publică, între orele 22.00- 8.00, în cartierele municipiului Cluj-Napoca.

Hotărârea 467 privind eliberarea acordului de funcționare pentru agenții economici care desfășoară activități de comerț și servicii de piață, inclusiv cele de alimentație publică, pe raza municipiului Cluj-Napoca, unde la art. 6 punct 2 se prevede că: nu se eliberează acord de funcționare dacă se aduc prejudicii vecinătăților.

Rămâne de văzut dacă Tribunalul Cluj, secția de contencios administrativ va anula acordul de funcționare emis de Primăria Cluj-Napoca și le va da dreptate vecinilor sau va aprecia că Grădina de Vară Boema poate funcționa în continuare fără probleme, iar litigiul dintre vecini și proprietarii localului nu se va opri, din cauza programului absurd de funcționare.

Trebuie precizat că 12 cetățeni din vecinătatea Grădinii de Vară Boema au semnat un memoriu adresat instanței și primăriei, prin care se vede clar că această problema, despre care ClujManifest a scris de mai multe ori, privește mai mulți cetățeni și nu doar o familie și totodată nu este un caz singular în municipiu.

În Cluj- Napoca diverse persoane s-au adresat primăriei cu plângeri pentru nerespectarea programului de funcționare privind terasele și localurile. Mai mult decât atât, anumiți proprietari de localuri și terase nu fac demersurile necesare pentru protecția vecinătăților, adică nu-și antifonează încăperile din interior și exterior.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii