FENOMENUL FNI

Publicat in data

carnet-de-investitor

Pe site-ul AAAS sunt afişate încă din luna mai 2013, o serie de informaţii şi formulare adresate investitorilor admişi la despăgubire prin sentinţe din dosarele FNI. Formulare similare au fost folosite şi pentru inducerea în eroare, încă din 2007, a acelor admişi prin dosarul comercial FNI şi care au făcut parte din Asociaţia naţională ANI-FNI cu sediul la Bucureşti sau Asociaţia naţională GDI-FNI cu sediul la Cluj-Napoca. Din rândul Asociaţiei naţionale ANI-FNI mai există prin ţară şi astăzi multe persoane neplătite.

Având în vedere că foarte puţini investitori din aceste dosare au căzut în plasa acestor informaţii şi şi-au trimis documentele solicitate la AAAS, la sfârşitul anului 2013, AAAS a considerat necesar să extindă propaganda şi la Tv.- Radio, în condiţiile în care şi până atunci o făcuse la nivel local.

Din sesizările primite de la investitori am constatat multă dezinformare, drept pentru care:
Aduc la cunoştinţa investitorilor din grupul GIR-FNI  că după ce obligaţia de plată către păgubiţi a fost transfertă de la CNVM  la AAAS ( fostul AVAS), acesta a pregătit din nou formulare tip de cereri pentru o solicitare de plată graţioasă şi nu silită, asa cum ar trebui. Publicitatea  pentru aceste formulare se face nu numai pe site-ul AAAS, ci şi în mod deşănţat, prin mass-media şi diferiţi trepăduşi care acţionează la nivel local. Toţi aceştia vă îndeamnă să completaţi aceste formulare şi să le trimiteţi la AAAS pentru solicitarea plătţii. Pentru naivii care cred că este suficientă completarea acestor formulare, le aducem la cunoştinţă că AAAS nu a reuşit să termine plăţile începute de prin 2007 pentru cei din dosarul comercial de la Asociaţia ANI-FNI., nici până în prezent. Aproximativ 6.500 de persoane din totalul de 24.000 nu au fost încă despăgubte. Aceştia au trimis solicitari de plată în mod graţios şi nu prin executare silita. Vă rog  să meditaţi  la  acste  fapte.

Atrag atenţia celor care se vor lăsa înşelaşi de aparenta bunăvoinţă a AAAS că, prin declarţia tip care vi se cere să o completaţi, vi se solicită să declaraţi sub semnatură notarială că renuţaţi la executarea silită a AAAS, sub sancţiunea prevederilor art. 292 Cod Penal, privind falsul în declaraţii.

Faţă de această situaţie, atrag atenţia tuturor investititorilor să nu semneze astfel de declaraţii, în caz contrar se vor lăsa la cheremul AAAS, care, ca orice instituţie de stat, lucrează în interesul statului şi nu în interesul cetăţenilor. Semnând această declaraţie vă veţi lega de mâini şi de picioare. Chiar dacă AAAS nu vă va plăti mult timp de acum încolo, va trebui să staţi la cheremul lor, nemaiputând proceda la o executare silită. Sfatul meu este ca în nici un caz să nu completaţi aceste formulare şi să nu faceţi o cerere graţioasă.

La data din 06.09.2013, formularele AAAS menţionau numai aceste cerinţe. Ulterior, am observat că se solicită investitorilor nu numai copie după carnet, ci şi carnetul de investitor în original, ceea ce ar face ca toţi cei care vor accepta o astfel de situaţie să fie practic deposedaţi de proprietatea lor. Practic, toţi aceştia nu vor mai avea nicio dovadă asupra deţinerii de acţiuni la FNI şi nu vor mai putea porni, în lipsa carnetului, nicio altă acţiune împotriva statului rău platnic, dacă despăgubirea nu va fi primită nici în caţiva ani de acum incolo. Pretenţia statului este scandaloasă, având în vedere că de fapt nu plateşte imediat, în condiţiile în care sentinţa prevede ca despăgubirile se vor face în schimbul predării carnetului de investitorcerinţă care nu este respectată de către AAAS.

Prin metoda pe care o am în vedere se va asigura atât securitatea carnetelor cât şi imposibilitatea ca un păgubit de rea credinţă (sau din eroare) să fie plătit de două ori. Prin măsura predării carnetelor înaintea plăţii statul dovedeşte că nu acordă cetăţenilor săi nici elementara prezumţie de onestitate.

Faţă de cele arătate mai sus revin cu urmatoarele recomandări către toţi investitorii din grupul GIR-FNI:
– Nu daţi curs cererilor AAAS  privind depunerea de declaraţii şi originalul carnetului de investitor;
– Obţinerea despăgubirii se poate face doar prin executarea silită a sentinţei făcută organizat şi nu prin cereri graţioase pe care AAAS doar le strânge dar nu le plăteşte;
– Să ignore anunţurile de la radio-tv. care provin de la instituţiile statului, direct interesate să evite plăţile.
– Urmăriţi anunţurile difuzate prin bunăvoinţa acestui site.

Materialul prezentat nu este o opinie personală, ci a fost elaborat pe baza unei sinteze a opiniilor exprimate public de către liderii păgubiţilor. Vor începe presiuni în presă asupra acelor care, cu bună credinţă luptă pentru recuperarea banilor D-vs. Aşa s-a întâmplat şi în cazul excutărilor silite din dosarele comerciale. Împreună vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi această luptă inegală dintre cetăţeanul înşelat şi instituţiile statului.  Ziua dreptăţii se aproprie, oricât ar dori cineva să o amâne.

 

Dr. Q

 

 

INTRA IN DISCUTIE

16 COMENTARII

  • Pentru ALEX.
   Rog ca atunci cand puni intrebari sau postezi opinii sa scrii si CUI-ul de pe Carnetul de Investitor si ‘stelutele’.
   De ex. 123, *2
   Aceasta pentru a putea da un sfat pertinent!!!
   Dr. Q

 1. Eu nici macar nu am fost admis pentru despagubire, deci nici vorba sa recuperez ceva. Dupa ce am depus plangere penala la politia din Brasov, in 2000, dosarul meu a fost aruncat la cos. M-am inscris in ANPI si apoi am aparut in dosarul 1469 din 2011; dupa multe amanari, pe 10 apr anul curent am aflat rezolutia, cererea a fost respinsa ca nefondata, nu stiu pe ce temei. Dar cred ca justitia romana nici nu are nevoie de vreun temei. S-o ia dracu’ de Romanie cu justitia ei cu tot!

  • Domnule LIVIU,
   Vă rog să scrieţi amănunte pe adresa de e-mail:
   pagubit_fnifna@yahoo.com
   * Date din CARNET: Nume, Prenume, Adresa, Număr carnet, Unităţi de fond păgubite
   Nr. de telefon şi e-mail D-vs.

   Scrie ce zice Dl. NICOLAEVICI de la ANPI despre aceasta?

   Sper să se rezolve !!!

 2. Eu m-am lasat inselat – eram si eu intr-o asociatie la executorul Bej Duica Claudiu ( va spune ceva numele acesta ? ) care a executat silit in numele meu AVAS-ul in 2010. Am primit de la tribunal citatie ( si eu si Dl Bej ) apoi contestatii pe care le emitea AVAS (2 la numar ) si apoi pauza, nici o veste – am trimis un mail acestui domn Bej care nu mi-a raspuns niciodata si nu am stiut ce sa mai cred. Acum in 2014 , un contabil expert (care a vrut si el niste bani ) m-a sfatuit sa fac acest dosar cu cerere,carnet in original, declaratie notariala ( insa nu ca renunt la executarea silita ci ca nu am facut vreodata asa ceva. Eu, ca un necunoscator si nestiind ce a mai facut dl Bej(executorul care nu mi-a raspuns nici acum la un alt mail in care ii ceream sa ma indrume ce sa fac) am trimis dosarul la AVAS. – si- surpriza ( tot pentru necunoscatori ) am primit telefon ca urmeaza sa primesc frumusel o citatie in instanta pentru fals in declaratii… deci se vede treaba ca dl Bej deja facuse toate demersurile in numele meu … dar de ce nu am mai fost instiintati ? Oare ce e de facut ? Oare chiar m-au incaltat ?

  • Pentru D-na Nela FURTUNÂ:

   Trimite pe adresa
   pagubit_fnifna@yahoo,com
   următoarele date:
   – Când a-ţi trimis actelle la dl. Bej?
   – Ce nr. de telefon sau mail are?
   – Din ce dată nu Vă mai răspunde?
   – Cine Va dat telefon despre citaţie, ce nr. de tel. are?
   – A venit citaţia ?
   – Ce nr. de tel. şi mail aveţi D-vs ?

   Sper să puteţi fi ajutată !!!

 3. Transmite-ti de le coperta Carnetului CUI si Steluta ca sa Va pot raspunde documentat si la obiect.
  Ex: 1234 *** sau 125 *91
  Urmariti in continuare CLUJMANIFEST, vor apare comunucari importante.
  Dr. Q

  • Pe cel la care i-ati acordat PROCURA notariala si care a participat la aducerea BANILOR in 2008 si 2010 la mii de oameni ca munca VOLUNTARA.
   Un pagubit fericit, ISTRATE Dumitru, care am recuperat banii, iar sotia NU.
   Telefonul meu este 0744-858.366.
   Si mai suntem alte mii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...