Biroul de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia: JOCUL DIN SPATELE JOCULUI

traian-berbeceanu

Cine ar putea crede că şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia ar putea susţine grupări criminale, în contextul în care structura condusă de el a cam dat de pământ cu tot ce i-a ieşit în cale în materie de crimă organizată?

Dl. Berbeceanu are o bună reputaţie, conduce o structură poliţienească de elită cu care a obţinut rezultate excelente. Omul acesta probabil şi-a riscat viaţa, integritatea şi familia pentru a apăra legalitatea, moralitatea şi valorile care-l definesc. A trimis astfel după gratii personaje grele – din poliţie, servicii, instituţii financiare.

Raţional, nu  văd nici un motiv logic pentru care acesta s-ar preta la mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, şi culmea, nu pentru vreun milionar, general, politician ori afacerist, ci pentru nişte infractori mărunţi, certaţi cu legea şi evident, şi cu dl. Berbeceanu, care i-a cam ţinut din scurt.

În scrisoarea remisă către public, dl. Berbeceanu face nişte precizări importante şi trasează nişte scenarii plauzibile, care ar trebui atent cercetate. Mai ales fiindcă susţine că are probe audio-video. În principiu, spune domnia sa, “jocul din spatele jocului” ar fi orchestrat de anumiţi procurori, poliţişti şi interlopi, uniţi de interese patrimoniale, legături de rudenie ori pasiuni comune, precum vânătoarea.

Motivul reţinerii este prevăzut de lege, însă măsura poate fi apreciată ca legală ori ilegală în funcţie de datele concrete, care momentan sunt nepublice.

Miza reţinerii este însă cea care contează. Fiind că dacă măcar 20% din conţinutul documentului remis publicului de domnia sa reprezintă adevăr, atunci la DIICOT se anunţă vreme înnorată, cu precipitaţii abundente.

Nu în ultimul rând, atenţia trebuie îndreptată către scaunul rămas gol, dacă rămâne gol. Şi dacă rămâne gol, e important să vedem cine-l va ocupa şi în ce fel. Şi vă dau un indiciu: dacă după ocupare este linişte, înseamnă că acolo a ajuns „cine trebuia” să ajungă, „acela” în faţa căruia Berbeceanu n-a vrut să se compromită. Şi sistemul corupt, dacă este, prosperă.

În loc de încheiere, reamintesc principiul conform căruia faptele vorbesc şi sper ca cei ce apără adevărul să fie susţinuţi, nu compătimiţi, iar răspunsul la întrebarea din primul paragraf este: exact, nici eu!

SURSĂ FOTO: ALBA24.ro

scris de MIRCEA DOBOCAN

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii

  • CORECT ! Sa va ajute dumnezeu sa scrieti cum stiti ca e corect si bine din punctul de vedere al jurnalismului CORCT.

  • Ce este interesant ca aici Basescu nu a comentat nimic, nici cei din guvern ceea ce ne duce cu gandul departe,departe… facand analogie la cei care merg la vanatoare, cei pomeniti mai sus, acele slugi ale puterii si aroganti in acelas timp cu lumea inconjuratoare, cu oamenii cetatii. Ai grija TB. nu merge cu ei niciodata nici dupa impacarea inerenta pt. ca multe acciente s-au intamplat in imprejurari ciudate de nerespectare a regimului armelor si munitiei si ar fi mare pacat.