Sunteti aici:AncheteS-a dezlegat misterul concediilor medicale fără sfârșit ale lui Claudiu Tămaș, de la DGASPC Cluj: Concubina l-a ajutat să fie “bolnav”

S-a dezlegat misterul concediilor medicale fără sfârșit ale lui Claudiu Tămaș, de la DGASPC Cluj: Concubina l-a ajutat să fie “bolnav”

Publicat in data

Telenovela șefului DGASPC Cluj,  Claudiu Tămaș, care se agață cu dinții de scaun, deși a fost demis, pare una fără sfârșit. Asta pentru că omul a descoperit o “jucărie” nouă: concediile medicale. Numai anul acesta și-a luat…aproape 100 de zile de concediu medical, deși nu prea pare deloc bolnav. Toată ilegalitatea ar fi fost făcută cu ajutorul celei despre care se zvonește că i-ar fi concubină, Raluca Rotar.

“Jucăria” asta, a concediilor medicale, este una pe care a încercat-o și în 2017, după ce se descoperiseră o serie de ilegalități în activitatea sa, numai că atunci și-a luat doar… 62 de zile de concediu. Practic, Claudiu Tămaș ar cam trebuit, la 91 de zile de concediu medical, în acest an calendaristic, cât prevede legea, să intre la Comisia de Expertiză a Capacității de Muncă. Ce pare să nu știe Claudiu Tămaș este că și dacă s-ar pensiona pe caz de boală, scapă de rușinea demiterii, dar plângerea penală tot rămâne.

Articol recomandat: Șeful DGASPC Cluj, Tămaș Claudiu, se agață cu dinții de scaun, deși a fost demis. Pentru a trage de timp,și-a luat, până acum… 89 de zile de concediu medical

Claudiu Tămaș se agață de scaun de teama consecințelor penale

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, la DGASPC Cluj, unitate “păstorită” de Claudiu Tămaș, au fost descoperite multe nereguli. Iată sumele cu care a prejudiciat statul:

– plăți nelegale (81934,50 lei) către operatori de transport

– prejudiciu de 84.586 lei, reprezentând mese servite angajaților

– prejudiciu de 888.241 lei, reprezentând plăți nelegale de natură salarială, reprezentând angajări peste numărul de posturi scoase la concurs

– prejudiciu de 309612,76 lei, plăți lucrări executate fără temei legal

Curtea de Conturi dăduse și termen pentru identificarea responsabililor și recuperarea prejudiciile stabilite de raport, lucru ce nu s-a întâmplat.

Cum a revenit la serviciu și-a repus concubina, Raluca Rotar,  în funcție

Raluca Rotar a venit la Cluj de la CIA Turda în 2013, imediat după instalarea lui Claudiu Tămaș în funcția de director general al DGASPC Cluj. Ceea ce poate părea o simplă întâmplare, în fapt, se zvonește că ar fi o poveste de amor.  S-ar părea că“iubi” este generos cu banul public. Cert este că Raluca Rotar a primit post de titular la șefia Complexului de Servicii pentru recuperarea copiilor cu handicap neuropsihic ușor și mediu Nr. 9 “Țandarică”. Dar, totuși, parcă era prea puțin, așa că Raluca Rotar a primit și atribuții delegate la conducerea Centrul de Primire a Copilului în regim de urgență “Gavroche”, centru unde Tămaș a fost șef, înainte de deveni director al DGASPC Cluj. Deci, practic, domnișoara Raluca Rotar conducea două centre.

Pe durata “bolii” interminabile a lui Claudiu Tămaș, Fabian Cristinela, cea care l-a înlocuit, conform fișei postului, pe perioada cât avea medical, i-a luat Ralucăi Rotar atributiile de la Centrul “Gavroche” și a promovat, temporar, o altă persoană, titulară, din direcție.

Miercuri, 4 noiembrie 2020, a avut loc marea revenire la serviciu a “pacientului englez” Claudiu Tămaș. Nu pentru mult  timp, însă, pentru că, după doar două zile, pe data de 6 noiembrie, a  intrat, din  nou, în concediu  medical. Ei bine, primul lucru pe care l-a făcut directorul DGASPC Cluj, când s-a văzut din nou la birou, a fost anularea dispoziției emisă de Cristinela Fabian, cea care i-a ținut locul cât a lipsit, și  repunerea în funcția de șef al Centrului “Gavroche” a  Ralucăi Rotar. Mai mult, se zvonește că, pentru a preîntâmpina astfel de neplăceri ce s-ar mai putea abate asupra Ralucăi Rotar, el ar avea în plan să o definitiveze pe aceasta la conducerea Centrului “Gavroche”.

Cum i-a făcut concubina “lipeala” cu medicii care i-au dat concedii de boală

Ralucar Rotar, o fată crescută în Turda, de profesie psiholog, lucrează și la Policlinica Oprișani, din Turda – Higeea Medical. Întâmplare, sau nu, Tămaș Claudiu Daniel a ajuns fix la doctorii de acolo, de unde a obținut cele mai multe concedii medicale: 6 la număr, totalizând circa 60 zile.

Lumea vorbește că amantlâcurile par a căpăta valențe de tradiție în familia Ralucăi Rotar, pentru că și despre sora ei se spune că ar fi, de mulți ani, amanta doctorului Bogdan Gheorghe Dumitru, medic  la UPU al Spitalului din Turda, care deține și Clinica de permanență Oprișani. Mai mult, același doctor Bogdan Gheorghe Dumitru este și reprezentant legal al Higeea Medica SRL. De altfel, în perioada 13 mai-15 mai, Tămaș Claudiu are un concediu medical cu parafa medicului Bogdan Gheorghe Dumitru. Prin urmare conexiunile surorilor cu amanții l-au ajutat pe Tămaș că stabilească un record în materie de concedii medicale, ceea ce i-a permis, evident, să stea cât mai mult în preaviz și să nu poată fi destituit.

S-ar părea că și președintele Comisiei de expertizare a capacității de muncă, Țigănilă Nicușor, un tip care stă în Turda și face naveta la Cluj,  posibil să fi fost influențat, prin intermediul unor interpuși, în cazul lui Claudiu Tămaș.

Lucrurile nu rămân așa

În toată această telenovelă, cusută cu ață albă, lucrurile nu pot rămâne așa. Prin urmare, Consiliul Județean Cluj a făcut plângere penală împotriva medicilor care i-au eliberat concedii medicale lui Claudiu Tămaș. De asemenea, Consiliul Județean Cluj a făcut și sesizări, la Colegiul Medicilor și la Casa de Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a elucida misterul… bolilor grave ce l-au ținut acasă aproape 100 de zile pe Tămaș, dar și asupra legalității acestei situații.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...

Care sunt bazele bugetării corecte?

Gestionarea finanțelor personale este o competență esențială pentru fiecare individ. În această lume în continuă...

Alte articole

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...